Rusya Kripto Para Ödemelerine İzin Vermeyi Hedefliyor

Rusya Kripto Para Ödemelerine İzin Vermeyi HedefliyorGeçtiğimiz yıllarda net olarak kripto paraların karşısında olduğunu belirten Rusya, yeni bir düzenlemeyle kripto paralara yeşil ışık yakmayı hedefliyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte kripto para sahiplerinin hakları korunacak ve kripto para ödemelerine bu sayede izin verilecek.

Rusya’nın 2016 yılının sonlarına doğru tüm kripto paraları yasaklamaya çalıştığı gündeme gelmişti. Kripto para ile ülkelerin savaşlarında kazanan kripto paraların olacağı yaklaşık 2 yıl sonra fark edildi ve Rusya da bu tutumundan vazgeçmek durumunda kaldı. Ancak Rusya’nın kripto paralara yeşil ışık yakmasının temel sebebi, kripto para sahiplerinin hakları değil. Bu paralardan vergi alamayan Rusya, yeni düzenleme ile kripto para ödemelerini legal hale getirerek bu paraların sahiplerinden vergi almayı hedefliyor.

Yeni tasarı ile birlikte kripto paralar dijital para olarak nitelendirildi. Bitcoin ve diğer kripto paraların kaderini ise son olarak Rusya Merkez Bankası belirleyecek. Geçtiğimiz yıllarda Rusya Merkez Bankası’nın kripto paralara yaklaşımı pek de olumlu değildi.

Bütün bu değişikliklerin kabul edilmesi durumunda yasa 1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek ve Rusya’da kripto paralarla ödeme dönemi başlayacak. Ancak Rusya’daki birçok gazetenin yorumu tasarının kabul edilmeyeceği ve haliyle böyle bir yasanın ortaya çıkmayacağı yönünde.

Henüz bir ortak nokta bulunamaması ise en büyük problem. Kripto paralar hakkında birçok farklı görüş var ve bu görüşlerin bir ortak nokta bulamayacağı tahmin ediliyor. Eğer bu paralardan vergi alınabileceğine ikna olunursa tahminlere göre tasarı kabul edilir ve Rusya’da kripto paralar bir ödeme yöntemi olarak Rus halkının karşısına çıkar.

Kripto paraları vergilendirmek sanıldığı kadar kolay bir durum değil. Kripto para borsalarından bir şekilde vergi alınabilse de kripto paraların sahiplerine ulaşmak, bunlara yaptırımlar uygulamak çok zor. Bu yüzden de düzenlenmemiş piyasalarda bahsin geleceğinin kripto paralar olduğuna inanılıyor.

Etiketler:

Yorum Yap