İlk Halka Açık Bitcoin Anıtı Slovenya’da Dikiliyor

İlk Halka Açık Bitcoin Anıtı Slovenya’da DikiliyorSlovenya’nın en büyük dördüncü şehri Kranj, dünyanın ilk halka açık Bitcoin anıtını dikiyor. Bitcoin anıtı, Kranj şehrinin ev sahipliğinde Oldhamska ve Gregorčičeva caddelerini birbirine bağlayan Kranj döner kavşağının ortasına, Bitcoin logosunun yerleştirilmesiyle oluşturulacak.

CCN haber sitesinin haberine göre, Selman Čorović & KRARH Society tarafından tasarlanan anıtın inşaat giderlerini Kranj’da bulunan kripto-para borsası şirketi Bitstamp ve teknoloji girişimi 3fs karşılayacak.

MERKEZİ OLMAYAN BAĞLANTILAR BİTCOİN ANITIYLA BİRLEŞTİRİLİYOR

Bitcoin anıtının konumu yapılan açıklamaya göre, merkezi olmayan bağlantıları temsil etmek için seçildi. Anıtla birlikte kentin ve dolayısıyla Slovenya’nın mesajı: dijital teknolojileri mutlulukla kucakladığı olacak.

Kamuoyu bülteninde açıklamadan bir kesite şu şekilde yer verildi:

“Anıtı ortaya koyan Slovenya, dünyaya, dijitalleşmeye olan açıklığını, yeni teknolojilerin kullanımına olan duyarlılığını ve ilerici düşünceye olan misafirperverliğini vurgulayan mesajlar göndermiştir ve ilerici düşünce, yalnızca günlük yaşamın optimizasyonu değil, yerel halk arasında şeffaflık, güven ve yeniliklere açıklığın hatırlatıcısı olacak, gelecekte kaliteli bir yaşamın temellerini atmış olacaktır.”

RESMİ TÖRENLE ANITIN AÇILIŞI YAPILDI

Bitcoin anıtının resmi açılış tarihi 13 Mart’tı. Bu tarihte Kranj Belediye Başkanı Bostjan Trilar, Slovenya Dışişleri Bakanı Tadej Slapnik ve Bitcoin Derneği Slovenya başkanı Jure Pirc’in katılımıyla düzenlenen bir törenle anıt açıldı.

Bitcoin anıtının inşaası Slovenya’nın ülkeye daha fazla blockchain girişimi çekmeye yönelik olarak yaptığı ilk hamlelerden biri değil.

CCN’in raporuna göre, Slovenya Başbakanı Miro Cerar geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmada, ülkenin “ulusal blockchain ekosistemi” oluşturduğunu ve Avrupa Birliği’nde en çok tanınan blockchain olmayı hedeflediklerini daha önce belirtmişti.

Etiketler:

Yorum Yap