Google Üzerinden 50 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalındı

ukraynalı hacker amerika'da - illüstrasyon: wiredCoinhorder adındaki Ukraynalı hacker grubu Blockhain.info kullanıcılarından 50 Milyon Dolar’lık kripto para çaldı. Açıklanan raporda hacker grubunun Google üzerinden bu paraları çaldığı belirtildi.

Bitcoin ve kripto paraların değeri arttıkça insanlığın kirli yüzü ne yazık ki devreye giriyor. Son dönemde birçok hırsızlık olayı gündeme geldi. Bu hırsızlık olaylarının biri de Ukraynalı hacker grubu Coinhorder tarafından gerçekleştirdi. Google üzerinden kripto paralarla ilgili en çok aranan kelimeleri satın alan ve bu sayede üst sıralara çıkan grup, daha sonra bu sahte sitede işlem yapan kişilerin kripto paralarını çaldı.

Benzer olaylar Türkiye’de de karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere Türkiye’de bahis siteleri illegal ilan edilmiş durumda. Siteler de bu sebeple sık sık adres değiştiriyorlar. Bu adres değişikliği esnasında farklı bir adres satın alan hırsızlar, Google veya diğer arama motorları üzerinden güncel adresi arayan kişileri avlamaya çalışıyorlar. Burada da Bitcoin Wallet, Blockhain gibi kelimeler arayan kişiler avlandı.

Bu siteleri anlamanın tek yolu https güvenli bağlantı ve biraz dikkat. Eğer dikkatsiz bir şekilde sitelere giriş yapıyorsanız her zaman risk altındasınız. Bu olay üzerine Google sahte reklamlar konusunda çalışma başlattığını açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda da Facebook, tüm kripto para reklamlarını kaldırmıştı.

Bitcoin hırsızlığının arttığı biliniyor. Bunun çözümü ise yasalardan geçiyor. Ülkeler, artık Bitcoin ve diğer kripto paraları biraz daha ciddiye alıp buna uygun yasalar çıkarmalı. Aksi takdirde bu konudaki mağduriyet her geçen gün biraz daha artacak gibi duruyor.

Etiketler:

Yorum Yap