Kasap Döner Bitcoin’i Kullanmak İçin Maliye’nin Kararını Bekliyor

kasap döner'de bitcoin dönemi2018’den itibaren Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini duyuran Kasap Döner, Maliye’nin bu konuda vereceği net kararı bekliyor. Gündelik hayatımızın içine giren Sanal Paralar ödeme sistemleri olarak da karşımıza çıkıyorlar. Bir fast food markası olan Kasap Döner 2018 senesinde Sanal Paralar ile ödeme kabul edeceğini duyurmuştu.

Webtekno’nun haberine göre, yıllardır en iyi hizmeti müşterilerine sunmaya çalıştıklarını belirten Kasap Döner Genel Müdürü Bahar Özürün, şirketin bu hamlesiyle ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Bunun yanında teknolojiyi de yakından takip ediyoruz. iPadlar ilk çıktığında tüm şubelerimizde iPad vardı. Şimdi ise dijital para birimi Bitcoin’i tüm şubelerimizde kullanarak isteyen misafirlerimizin ödemelerini bu yol ile yapmalarını sağlayacağız.”

Bitcoin’in Kasap Döner markası ile ilk kez bir döner zincirinde yer alacağını söyleyen Özürün, “Enflasyon riski düşük, kullanımı basit, para transferi işlemlerinde güvenilir, hiçbir aracı olmadan direkt iki kişi arasında çalışan ve küçük bir hafıza kartında bile taşınabilen bu uygulamaya geçmekten dolayı çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Kasap Döner’in sahibi Emrah Sarıtaş ise Bitcoin ile ödeme almak için Maliye’den haber beklediklerini, olumlu yanıt aldıklarında sisteme hemen geçeceklerini belirtti. Sarıtaş ayrıca ilerleyen dönemde Bitcoin’in yanı sıra diğer sanal para birimlerini de kabul edeceklerini ifade etti.

Hürriyet Gazetesi’ne konuşan Emrah Sarıtaş, Bitcoin ile ilgili oluşumlara açıklık getirdi:

Bir döner dürümün kaç Bitcoin olduğunu sistemden bakarak 0.0019833 Bitcoin olarak yanıtlayan Sarıtaş, hangi şubelerde Bitcoin’in kullanılacağına da açıklık getirdi. Şube sayısını 53 olarak belirtirken, yurt dışındaki şubeleri hariç tüm Türkiye’de Bitcoin ile ödemenin geçerli olacağını ifade etti.

Hükümetin Bitcoin ve türevi sanal paraları tanımlama ve vergilendirme çabaları sürerken, Kasap Döner’in geleceğe yatırımı kendi alanlarında fark yaratma çabası olarak tarihe not düşülecek gibi gözüküyor.

Etiketler:

Yorum Yap