Bitcoin İlk Kez Düğün Hediyesi Oldu

Bitcoin İlk kez Düğün Hediyesi OlduGüney Hindistan’da yapılan bir düğünde, çiftin isteği üzerine, düğüne gelen 200 davetliden 185’i gelin ile damada 100 bin rupi değerinde Bitcoin hediye etti. Geleceği kripto paralarda gördüğünü ifade eden çift, düğüne gelecek davetlilere hediye olarak sadece Bitcoin kabul edeceklerini duyurmuştu.

Güney Hindistan’ın Bangalore kentinde yaşayan nişanlı çift, düğün arifesinde ilginç bir karara imza attı. Çevrelerinden olağandışı bir istekte bulunan çift geleceği kripto para piyasasında gördüğü için bu alana yatırım yapmak istedi. Bunun için de düğüne gelen davetlilere düğün hediyesi olarak Bitcoin kabul edeceklerini ilan etti.

BBC’nin haberine göre, Bangalore’lı Prashant Sharma ve Niti Shree çifti açıklamalarda bulundu: “Geleceğimiz için teknoloji ile düğün hediyesini bir araya getirmek istedik. Ailelerimiz ve arkadaşlarımız da bu düşüncemizi anlayışla karşıladı” ifadesini kullandı.

Hindistan Merkez Bankası, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenleri alımlara karşı geçtiğimiz dönemde uyarmıştı. Çiftin düğünü ise bu uyarıdan 4 gün sonra gerçekleşti. Buna karşın çiftin arkadaşları çevresi ve ailesi Bitcoin alıp hediye etmekten vazgeçmediler. Üstelik Sharma, “Blockchain teknolojisinin yıkıcı potansiyeli o kadar büyük ki asla yasaklanamaz” diyerek sanal para piyasasına ne kadar güvendiğini de ortaya koyuyor.

Etiketler:

Yorum Yap