Venezuela’nın Yeni Kripto Parası “Petro”

Venezuela devlet başkanı Nicolas MaduroABD’nin mali ablukasıyla mücadele eden Venezuela, çözümü kripto para dünyasında buldu. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin mali ablukasının üstünden gelmek için kripto para çıkaracaklarını duyurdu. Bu paranın ismi ise “Petro” olacak.

Kripto paralar herkesin ilgisini çektiği gibi devletlerin de ilgisini çekiyor. Kimi ülkeler bu para birimi için vergi yok, caiz değildir derken, kimi ülkelerde bu kripto para dünyasına giriş yapmak için çaba sarf ediyor. Ekonomik olarak zor günler geçiren Venezuela da kripto para dünyasına giriş yapmak için çaba sarf eden ülkelerden biri oldu.

ABD’nin mali ablukasıyla karşı karşıya olan ama buna rağmen bir şekilde ayakta kalan Venezuela, ayakta kalmak adına yeni atılımlar yapmaya devam ediyor. Devlet başkanı Nicolas Maduro, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada kendi kripto paralarını üreteceklerini ve bu paranın isminin “Petro” olacağını belirtti. Ayrıca bu paranın petrol ve altın rezervleri tarafından destekleneceğini de sözlerine ekledi. Çağı yakalamak gerektiğini söyleyen Maduro, Petro’nun çıkış tarihi hakkında ise bir açıklama yapmadı.

Dış borcu ödemek için bir çare olarak görülen Petro’ya karşı çıkan bir kesim de bulunuyor. Meclis desteğinin alınması gerektiğini belirten muhalefet yetkilileri bu para biriminin karşısında yer alacaklarının sinyallerini veriyorlar.

Petro hakkında akıllara iki soru takılıyor. İlki bu para birimine yatırım yapılıp yapılmayacağı. Bir sahibi olan ve haliyle kripto para dünyasına ters bir düşünceyle ortaya atılan Petro’yu bir yatırım aracı olarak görmek çok kolay değil. Bu paraya yatırım yapmanın Dolar, Euro veya Pound almaktan farksız olmayacağına inanılıyor. Diğer yandan bahis dünyasında da Petro’nun yer alması beklenmiyor.

ABD baskılarına direnmeye çalışan ve bunu eline yüzüne bulaştırmadan yapan Venezula’da bir süre daha gündemin Petro olacağı tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap