Paribu’dan Deprem Bölgesi için 500.000 USDC Yardım

Paribu’dan Deprem Bölgesi için 500.000 USDC YardımTürkiye’nin en başarılı kripto para borsası Paribu’dan deprem bölgesi için 500.000 USDC yardım. Paribu’nun yanı sıra Türkiye’deki diğer kripto para borsaları da birçok yardıma imza attı.

Toplam 10 ilde can ve mal kaybına sebebiyet veren depremin ardından Türkiye’nin tamamı seferber oldu. Birçok isim bağışlar yaparken kripto para borsaları da boş durmadı. En büyük kripto para borsalarından Paribu, 500.000 USDC bağışlayarak dikkat çekti.

Tüm Kripto Para Şirketleri Seferber Oldu

Paribu’nun bağışladığı 500.000 USDC dışında da birçok bağış yapıldı. BtcTürk, Binance ve ByBit gibi borsalar da bağış yapılacağını açıkladı. Şu an için açıklanan yardımlar şu şekilde sıralanıyor:

  1. Gate: 1 Milyon ₺.
  2. MEXCTürkiye: 1 Milyon ₺.
  3. Bitci: Kışlık Malzeme.
  4. Justin Sun: 2 Milyon ₺.
  5. OKX: 1 Milyon ₺.
  6. Bitfinex: 5 Milyon ₺.
  7. ByBit: 100.000 $.
  8. Binance: 3 Milyon $ Bağış Topladı.
  9. KuCoin: 1 Milyon ₺.
  10. Avalanche: 1 Milyon $.
  11. Bitget: 1 Milyon ₺.
  12. Paribu: 500.000 USDC.
  13. BtcTürk: 6 Milyon ₺.

Kripto Paralar Sayesinde Dünyanın Dört Bir Yanından Bağış Yapmak Mümkün

Kripto paraların birçok sorunu mevcut. Ülkelerin büyük bir bölümü de sektöre çok sıcak bakmıyor. Ancak doğal afetlerde organize şekilde para toplamak için kripto paralar oldukça kullanışlı. Geçmişte dünyanın dört bir yanındaki felaketlerde kısa sürede milyon dolarlar toplanmıştı. Türkiye’deki deprem felaketinde de benzer bir durum yaşandı.

Dünyanın birçok ülkesinden masrafsız şekilde bağış yapmak isteyen kişiler kısa sürede kripto paralarla işlemleri gerçekleştirdi. Türkiye’deki yardım kuruluşlarının büyük bir bölümü de kripto para hesabı açtı. Bu sayede yardımların kısa sürede masrafsız şekilde yetkililere ulaşması sağlandı. Avalanche’ın yaptığı 1 milyon dolarlık bağışın da Ahbap kripto para hesabına yapıldığı belirtildi. Önümüzdeki günlerde kripto para bağışlarının artması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap