Kraken Japonya’da Faaliyetlerini Durdurma Kararı Aldı

Kraken Japonya’da Faaliyetlerini Durdurma Kararı AldıDünyaca ünlü kripto para borsası Kraken, Japonya’da faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Kraken’in Japonya pazarından çekilmesi, kripto para piyasasını da olumsuz etkiledi.

Kripto para piyasası, son birkaç ayı sorunlu geçiriyor. Luna faciasının izleri sona ermeden FTX kripto para borsasının sorun yaşaması, kripto para fiyatlarının değer kaybına uğramasına sebep oldu. Bu olumsuz havaya Kraken’in Japonya piyasasından çekilmesi de eklendi.

Faaliyet alanını küçülten veya tamamen kapanan kripto para borsaları arasına eklenen Kraken, 31 Ocak 2023 tarihinde Japonya pazarından ayrılacağını açıkladı.

Kripto Paralara Duyulan Güven Azalıyor

Kripto para ile ilgili analiz yapan sitelerin, sayfaların ve sosyal medya hesaplarının sayısı artıyor. Bu sayede birçok yeni yatırımcıya kapılarını açan kripto paralara duyulan güven ise her geçen gün biraz daha azalıyor. Zira yatırımcılar son dönemde aradıklarını bu piyasada bulamıyor.

Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para son dönemde değer kaybına uğradı. Bu değer kayıplarını etmeye çalıştıkça daha büyük sorunlar yaşayan yatırımcıların önümüzdeki dönemde kripto para piyasasından uzaklaşacağı tahmin ediliyor.

Borsalar Sorun Yaşıyor

Kripto para piyasalarının işlem hacmi açısından en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX iflas etti. Şirket iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried istifa ederek şirketten ayrıldı. Sonrasında tutuklandı ve kefaletle serbest bırakıldı. Bu olayın öncesinde ise Luna arkasında birçok mağdur bırakarak piyasadan ayrılmıştı.

Hem kripto paraların hem de borsaların sorun yaşadığı piyasada önümüzdeki dönemin neler getireceğini şimdiden kestirmek ise mümkün değil. Öte yandan kripto para yatırımı yaparken her zaman olduğundan daha fazla dikkatli olmanız gerekiyor. Zira yatırım yaptığınız kripto para güvenilir olsa bile yatırımınızın bulunduğu borsanın sorunlu olması para çekememeniz anlamına gelecek. Bunun tam tersi senaryoda da kayıp yaşayacaksınız. Bu yüzden hem borsa hem de yatırım yapacağınız kripto paraların seçimini büyük bir özenle yapmanız gerekiyor.

Etiketler:

Yorum Yap