Binance Kara Para Aklama İddialarına Yanıt Verdi

Binance Kara Para Aklama İddialarına Yanıt VerdiKripto para sektöründeki soruşturmalara Binance’ın da ekleneceği haberleri piyasayı olumsuz etkiledi. Şirketin kara para akladığına dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından Binance, bu iddialara yanıt verdi ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Kripto para sektöründeki olumsuz hava bir süredir devam ediyor. Önce Luna’nın bir bakıma ortadan kaybolması, ardından da FTX’in batması sektörü olumsuz etkiledi. Arkada birçok mağdurun kalmasının ardından bir şok da Binance üzerinden yaşandı. Reuters’in haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, Binance’e kara para aklama soruşturması açtı. 2018 yılından bu yana devam eden soruşturmanın bir kademe ileri götürüldüğünü de iddia eden Reuters’e Binance’den yanıt geldi.

Reuters Yine Yanılıyor

Reuters’in haberi piyasaları olumsuz etkiledi. BTC’nin düşüşü başladı ve diğer kripto paralar da değer kaybetti. Binance ise iddialara yanıt vermekte gecikmedi. Böyle bir durumun olmadığını belirten Binance, Reuters’in yine yanıldığını açıkladı.

Ayrıca bir Binance sözcüsü, Reuters’a “ABD Adalet Bakanlığı’nın iç işleyişine dair herhangi bir bilgiye sahip değiliz ve bilseydik de yorum yapmamız uygun olmazdı.” şeklinde konuştu.

Yazıda geçen kripto paraların yasa dışı faaliyetler için güvenli liman olduğunu belirten önermeye de karşı çıkan Binance, şirkette işlerin bu şekilde olmadığını ve yıllardır birçok suçu deşifre ettiklerini belirtti. Binance’ın bu konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Kripto, yasa dışı faaliyetler için güvenli bir sığınak değildir. En azından Binance için gerçeğin bu olduğunu biliyoruz. Özetlemek gerekirse, 2022’de ekibimiz: 47.000’den fazla hukuksal talebe yanıt verdi. Güvenlik ve uyumluluk çalışan sayısını %500’den fazla artırdı. Küresel kolluk kuvvetleriyle birlikte 70’in üzerinde siber suçla mücadele çalıştayına katıldı. Ulusal Siber Adli Bilişim ve Eğitim İttifakına (NCFTA) katılan ilk blockchain ve kripto şirketi oldu.”

İddialar Sektörü Olumsuz Etkiliyor

Kripto para sektöründe aslı olmasa da ortaya atılan iddialar BTC başta olmak üzere kripto paraların değerini olumsuz etkiliyor. Bu da yatırımcıların büyük bir bölümünü piyasadan çekilmek zorunda bırakıyor. Önümüzdeki dönemde de bu tarz iddiaların ortaya atılmaya devam edileceği tahmin ediliyor. Bu da kripto para sektörünün istikrarlı büyümesini muhtemelen engelleyecek.

Etiketler:

Yorum Yap