Justin Sun FTX’i Satın Alabileceklerini Açıkladı

Justin Sun FTX’i Satın Alabileceklerini AçıkladıFTX’in batması sonrasında krize giren kripto para sektörü için sevindirici haber Justin Sun’dan geldi. Tron kurucusu Justin Sun FTX’i satın alabileceklerini açıkladı.

Kripto para sektöründe her şey beklentiler ışığında ilerlemiyor. Yatırımcıları memnun eden piyasa, geçtiğimiz haftalardaki FTX krizi ile tepetaklak oldu. FTX’in batmasının ardından önce Binance devreye girdi. FTX’i satın alınabileceği açıklandı ama daha sonrasında satın alma işleminden vazgeçildi. Bilinmezliklerle devam eden piyasaya Justin Sun’ın açıklamaları su serpti.

Tron kurucusu Justin Sun, FTX’i satın alabileceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Bitcoin haftalar sonra yükselişe geçti.

Wall Street Journal’e Açıklamalar Yaptı

Kripto para sektörünün son haftalardaki en büyük gündem maddesi kuşkusuz FTX. Yaşanan gelişmeler, dijital varlıkların değer kaybetmesine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde ise Wall Street Journal yeni bir haber paylaştı.

Tron kurucusu Justin Sun geçtiğimiz haftalarda FTX’e 1 milyar dolarlık bir yardım yapacağı açıklasa da son yapılan paylaşım Bitcoin‘in dahi yükselmesini sağladı. Kripto para savunucusu Justin Sun, Wall Street Journal’den Sam Bankman-Fried’e çökmüş FTX imparatorluğundan olası varlık satın alımlarını değerlendirdiklerini söyledi. Tüm seçeneklerin masada olduğunu belirten Sun, ekibinin Bahamalar’da olduğunu ve durumu araştırdıklarını belirtti. Sürecin biraz uzayabileceğini de dile getiren Sun, şu anda varlıkları tek tek değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Son paylaşılan bu bilginin ardından 16.000 doları aşmayı başaran BTC’yi diğer kripto paralar da takip etti ve haftalar sonra yatırımcıların yüzü güldü. Öte yandan FTX krizinin tam anlamıyla sona ermeden piyasanın olumluya dönmesinin zor olduğu öne sürülüyor.

Kripto Para Düzenlemesi Gündeme Gelebilir

FTX ve öncesinde Luna’da yaşanan gelişmelerin ardından sektörü yakından takip edenler, bir düzenlemenin ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ancak düzenlemelerin nasıl yapılacağı ve denetimlerin yatırımcıları nasıl etkileyeceği şu andan kestirilemiyor.

Önümüzdeki dönemde kripto para sektöründe hemen hemen her ülkede sıcak gelişmelerin olabileceği tahmin ediliyor. Bu gelişmelerin yatırımcıları olumsuz etkilememesi ise tek temenni.

Etiketler:

Yorum Yap