BlockFi İflas Başvurusunda Bulunmaya Hazırlanıyor

BlockFi İflas Başvurusunda Bulunmaya HazırlanıyorKripto para sektöründe bir iflas daha kapıda. Geçtiğimiz günlerde FTX’in iflası sonrasında BlockFi de iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Kripto para sektöründen kötü haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü kripto para borsası FTX batmış ve sektöre duyulan güveni zedelemişti. Bir iflas hikayesi de BlockFi’den geldi. The Wall Street Journal, FTX’in iflası sonrası para çekimlerini durduran BlockFi’nin iflas başvurusunda bulunacağını bildirdi. Kripto para alım satımının yanında kripto varlıklarda faizli mevduat ve kredi imkanı sunan BlockFi’nin yaşadığı sorunun farklı şirketlerde de görülebileceği tahmin ediliyor.

BlockFi 2017 Yılında Hizmet Vermeye Başladı

2017 yılında Zac Prince ve Flori Marquez kurulan BlockFi çeşitli geleneksel bankacılık hizmetlerini kripto para alanında sunmayı amaçlıyordu.

Platformda yer alan bilgilere göre son olarak Bitcoin ve Ethereum hesaplarına yıllık yüzde 5.5 faiz ödemesi yapıyordu. BlockFi stablecoinlere ise yıllık yüzde 11.5 faiz veriyordu. Bu bir anlamda dolar hesabına geleneksel bankaların çok üstünde bir şekilde getiri sağladığı anlamına geliyordu.

Yüksek faizler şüpheye sebep verse de birçok yatırımcı BlockFi’den vazgeçmiyordu. Ancak geçtiğimiz Temmuz ayında şirkette sorun olduğu ortaya çıktı. Kripto paralardaki ani düşüş sebebiyle sorun yaşayan şirket, Temmuz ayında FTX sayesinde kurtuldu. O dönem BlockFi’ye 400 milyon dolarlık kaynak sağlayan FTX, şirketi batmaktan kurtardı.

Yaşanan gelişmelerin 4.5 ay sonrasında FTX iflas etti. Bu iflasın BlockFi’ye de sıçrayacağı tahmin ediliyordu ve tahmin edildiği gibi de oldu. The Wall Street Journal’in haberine göre BlockFi iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Krizin Devam Etmesi Bekleniyor

Kripto para sektöründe geçtiğimiz aylarda Luna krizi yaşanmış ve piyasaya güven sarsılmıştı. Luna krizinin etkisi geçmeden bu kez FTX’in iflas haberi gündemi sarstı. Binance’nin de FTX’i satın almaktan vazgeçmesiyle kriz biraz daha derinleşti. Bu krizin farklı şirketleri de etkilemesi bekleniyordu ve etkilenen ilk şirket BlockFi oldu. Önümüzdeki günlerde BlockFi’nin iflas başvurusunda bulunması bekleniyor. Krizin derinleşmesi durumunda birçok şirketin ve kripto para sektörünün olumsuz etkileneceği tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap