İş Adamının 12 Milyon Liralık Bitcoin’i Gasp Edildi

İş Adamının 12 Milyon Liralık Bitcoin’i Gasp EdildiAntalya’da işlenen ilk Bitcoin cinayetinin ardından, ilk Bitcoin gaspı da İstanbul’da yaşandı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince İstanbul’da yaşayan bir iş adamının 12 milyon liralık Bitcoin’ini gasp eden çete, eş zamanlı operasyonla yakalandı.

İlginin her geçen gün arttığı ama işleyişinin hala tam olarak anlaşılamadığı Bitcoin ile ilgili suç dosyaları da oluşmaya başladı. Antalya’da işlenen ilk Bitcoin cinayetinin ardından, İstanbul’da bir iş adamının 12 milyon değerindeki Bitcoin’i bir çete tarafından gasp edildi.

ÖNCE KAÇIRILDI SONRA BİTCOİN’İNİNE EL KONULDU

Sözcü gazetesinin haberine göre, 7 Kasım günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosuna giden İstanbullu iş adamı, kaçırılarak 12 milyon lira değerindeki Bitcoin’inin gasp edildiğini anlattı ve şikayetçi oldu. Savcılık talimatıyla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vakit kaybetmeden soruşturma başlattı.

İş adamının kaçırıldığı 6 Kasım günü saat 08.15 civarındaki kamera kayıtları inceleyen polis ekipleri, Bahçelievler’de polis yeleği giyen 2 kişi tarafından iş adamının kaçırıldığını tespit etti. Şüpheliler iş adamını çeşitli otoparklara götürüp Bitcoin hesabını silah zoruyla kendi hesaplarına aktarmışlar.

KAÇIRANLAR GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Güvenlik kamerası görüntülerini titizlikle inceleyen ekipler, şüphelilerin S.Ö., G.S., U.K. ve H.Ö., olduğunu tespit ederek 10 Kasım’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucu 4 kişi de gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız silah, 3 bilgisayar, 3 tablet, 11 adet cep telefonu ve 6 bitcoin cihazı ele geçirildi.

Şüphelilerden G.S’nin 10 farklı davadan ise 30 yıl hapis cezasının olduğu, 19 adet bilişim sistemi kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçlarından arandığı, şüphelilerden H.Ö’nün sahte kimlik kullandığı, şüphelilerden U.K’nin ise 3 adet nitelikli yağma suçundan kaydının olduğu ve şüphelilerden İ.Ö’nün ise Kocaeli Kandıra cezaevinden firar ettiği tespit edildi.

Gözaltına alınan şahısların Büyükçekmece’deki bir iş yerinden 2017 yılı Ekim ayında Bitcoin algoritmalarını üreten 100 bin lira değerindeki 11 adet mining cihazını da gasp ettiği anlaşıldı. Baskın sonucunda ele geçirilen cihazlara el konularak sahibine teslim edildi. Operasyondan sonra 12 milyon değerindeki 450 adet Bitcoin de sahibine iade edildi. 4 şüpheli ifadeleri alınarak tutuklandı.

Etiketler:

Yorum Yap