Tether Kripto Para Piyasasını Manipüle Ettiği İddiasıyla Karşı Karşıya

Tether Kripto Para Piyasasını Manipüle Ettiği İddiasıyla Karşı KarşıyaTürkiye’deki bahisçilerin en çok tercih ettiği ödeme yöntemlerinden Tether, kripto para piyasasını manipüle ettiği iddiasıyla karşı karşıya. Dava açılan Tether, bu iddiaların aksini ispatlamak zorunda.

En popüler stablecoin Tether’in başı yeniden dertte. Birkaç aydır gündemden düşen Tether davası yeniden gündeme geldi. Bir grup yatırımcının Tether ve Bitfinex’e açtığı yeni perde açılacak. Zira ABD’de yargıç Tether ve Bitfinex’e stablecoin USDT’nin desteğini gösteren belgeler sunması için süre verdi. Bu süre zarfında belgeler sunulmazsa Tether’in nasıl bir konumda kendini bulacağı ise merak konusu.

İddiaları Kabul Etmiyorlar

Bir grup yatırımcının stablecoin ihraççısı Tether Limited ve kripto borsası Bitfinex’e karşı açtığı üç yıllık toplu dava halen sürüyor. Dava, iki firmanın kripto piyasalarını manipüle etmek için USDT stabilcoini kullandığını ve USDT’nin desteğini yanlış beyan ettiğini iddia etti. Tether ve Bitfinex ise bu iddiaları reddediyor.

Tether, USDT’nin üretim taleplerini desteklenmesiyle ilgili olarak “genel defterler, bilançolar, gelir tabloları, nakit akış tabloları ve kar ve zarar tablolarını sunması gerekiyor. Teklif ve kripto emtia işlemleri gibi belgeleri istedi.

Diğer sabit paraların alım satım veya transferlerinin kayıtlarını, alım satımların zaman çizelgesi hakkındaki verileri ve ayrıca Bitfinex, Bittrex ve kripto borsalarında sahip olduğu hesaplarla ilgili her türlü ayrıntıyı ABD’li yargıç ile paylaşmak zorunda.

TerraUSD Deneyimi Herkesi Korkutuyor

Kripto para fiyatlarının dalgalanmasından korkan kişilerin sığındığı liman stabil coinler oluyor. Ancak bu liman her zaman güvenli olmuyor. Zira geçtiğimiz aylarda stablecoin TerraUSD batmış ve yatırımcıları mağdur olmuştu. Fiyatı 1 dolarda tutulamayan TerraUSD’nin başına gelenler USDT yatırımcılarını da korkutuyor. Hatta o dönemde de USDT fiyatında dalgalanmalar yaşanmıştı.

Tether ve Bitfinex ise korkulacak bir şey olmadığını dile getiriyor. Belgelerin eksiksiz ulaştırılması sonucundan Tether’in haklı çıkması, yine piyasanın en güvenilir stablecoinini USDT yapacak. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap