İngiltere Kripto Paraları Düzenlemek İstiyor

İngiltere Kripto Paraları Düzenlemek İstiyorKripto paraları düzenlemek isteyen ülkeler arasına İngiltere eklendi. Büyüyen kripto para sektörü için bu düzenlemenin ihtiyaç olduğunu düşünen İngiltere, bölgeyi kripto para için küresel bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor.

Kripto para sektörü birçok ülkeyi hem tedirgin ediyor hem de heyecanlandırıyor. İngiltere de bu ülkeler arasında yer alıyor. Kripto paraları düzenlemek ve bölgeyi bir kripto para merkezi haline getirmek isteyen İngiltere, artan popülariteyi bu düzenlemede lehine çevirmek istiyor.

İngiltere’de Kripto Para Popülerliği Artıyor

Düzenlemenin hızlanmasında İngiltere’deki artan kripto para popülerliği de etkili. Düzenleme grubunun başındaki isim Lisa Cameron da benzer düşünceye sahip. Örneğin, araştırmalar, Temmuz 2022 itibariyle, İngiltere’deki yetişkinlerin %10’unun kripto para birimine sahip olduğunu gösteriyor. Bu kullanıcıları aynı zamanda kripto paraları uzun vade yatırım aracı görüyor.

Yeni düzenleme ile ilgilenen paydaşların 5 Eylül’e kadar görüşlerini bildirme şansı olacak. Yıl sonuna doğru da düzenlemenin hayata geçebileceği tahmin ediliyor. Düzenlemenin ayrıntılarının da önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Türkiye’de Düzenleme Söz Konusu

İngiltere gibi Türkiye’de de bir kripto para düzenlemesi gündeme geldi. Bu kripto para düzenlemesinin hazır olduğu ve birkaç ay içinde yürürlüğe gireceği iddia edilmişti. Ancak geçen süre zarfında somut bir adım atılmadı.

Düzenlemede vergi ve benzeri olmayacağı ama sadece belli başlı yerlere para gönderilebileceği bir durumun ortaya çıkacağı iddia edilmişti. Bunun üzerine tepkiler yükselmişti. O günden bugüne henüz yeni düzenlemeyle ilgili bir gelişme yaşanmadı.

Tahminler ise seçimin araya gireceği ve bu düzenlemenin hayata geçmeyeceği yönünde. Mevcut hükümetin seçimde kendisini geri düşürecek her adımı seçim sonrasına bırakma planı olduğu da iddia ediliyor.

Son yıllarda Türkiye’de herhangi bir düzenlemenin insanların lehine olmadığı da biliniyor. Bu yüzden kripto para düzenlemesiyle ilgili çekinceler mevcut. Önümüzdeki dönemde bu düzenleme iddiaların yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Sonucun kimin lehine olacağı ise merak konusu.

Etiketler:

Yorum Yap