Kripto Para Kullanıcılarının Sayısı 1 Milyara Ulaşacak

Kripto Para Kullanıcılarının Sayısı 1 Milyara UlaşacakYapılan araştırmalara göre 2030 yılında kripto para kullanıcılarının sayısı 1 milyara ulaşacak. En pratik ödeme yöntemi şeklinde görülen kripto paraların daha da popüler olacağı tahmin ediliyor.

Kripto para sektörü çeşitli söylentilere rağmen gelişimini sürdürüyor. Son yılların en popüler sektörleri arasında yer alan kripto para sektörüyle ilgili yapılan son araştırma gelişimin daha da devam edeceğini bahisçilere düşündürtüyor. Yapılan araştırmaya göre kripto para kullanıcılarının sayısı 2030 yılında 1 milyara ulaşacak.

Covid-19 Sektörle İlgili Farklı Fikirleri Ortaya Çıkardı

Covid-19 pandemisi kripto para sektörüyle ilgili farklı fikirleri ortaya çıkardı. Pandemi döneminde insanların bir bölümü kripto paraları çılgın bir yatırım aracı gördü ve bu yüzden kripto paralardan uzaklaştı. Kısa bir süreliğine bu da fiyatlara yansıdı.

Salgın esnasında farklı düşüncelerden biri ise ekonomik özgürlük arayışıydı. Bu fikri benimseyen kişiler dijital varlıkların daha popüler olmasını sağladı. Kripto paraların adı en çok 2021 yılında duyuldu. Bu zaman diliminde ise Bitcoin, 69.000 dolar ile tarihi zirve yaptı. İçinde bulunduğumuz sene iyi olmasa da benimseme insanlar tarafından halen tazeliğini koruyor. Kripto araştırmaları da bunu söylüyor.

Boston Consulting Group (BCG), Bitget ve Foresight Ventures, 2030 yılına kadar bir milyar kripto para birimi kullanıcısı kilometre taşına ulaşacağını tahmin ediyor. Kripto araştırmaları sırasında ortaya çıkan bu rakam devasa bir havuzu temsil ediyor.

Araştırmalar 2030 Yılını İşaret Ediyor

BCG, Bitget ve Foresight Ventures tarafından yürütülen ortak bir araştırma, dijital varlık benimsemenin hala ilk günlerinde olduğunu ortaya koydu. Varlıklar, trend devam ederse, toplam kripto para kullanıcılarının 2030 yılına kadar bir milyara ulaşması gerektiğini iddia etti.

Araştırmaya göre, toplam bireysel servetin yalnızca %0,3’ü varlık sınıfında dağıtıldığı için kripto benimseme hala temel noktasında. Karşılaştırıldığında, insanların fonlarının %25’i özel şirketlerin hisseleri gibi hisse senetlerine tahsis edilir.

Latin Amerikalılar dijital varlıklara büyük meblağlar yatırmaya en meyilli millet. Afrika kıtasında ise tek bir yatırımcının elinde ortalama 190 dolar değerinde kripto para bulunuyor.

Etiketler:

Yorum Yap