MetaMask Kurucu Ortağı: “Kripto Para Yatırımı Yapmak Kumar”

MetaMask Kurucu Ortağı: "Kripto Para Yatırımı Yapmak Kumar"MetaMask kurucu ortağı Aaron Davis kripto para yırımı yapmayı kumar oynamakla aynı gördüğünü açıkladı. Sahip olunan şeyin finansın geleceği olduğunu söylemenin zor olduğunu belirten Davis, kripto paraları yatırım aracı görmenin son derece tehlikeli davranış olduğunu dile getirdi.

Kripto para piyasası hakkında farklı kesimlerden şaşırtan yorumlar gelmeye devam ediyor. Metamask kurucu ortağı Aaron Davis, bu açıklamalardan birine imza attı. Herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmanın, kumar oynamakla aynı olduğunu belirten Davis, yatırım yapmanın çok riskli olduğunu sözlerine ekledi.

Kripto Para Yatırımları Yapmak Son Derece Tehlikeli

Aaron Davis, Motherboard’a yaptığı açıklamada kripto paralara yatırım yapmanın son derece tehlikeli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda sahip olduğumuz şeyin finansın geleceği olduğunu söylemek zor ve bir noktada hayatınız boyunca edindiğiniz birikimleri buraya aktarmanız gerekiyor. Birçok insan yatırım olarak bunu savunuyor ve bence bu son derece tehlikeli bir davranış.”

Metamask’ın diğer ortağı Dan Finlay de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnsanların aç gözlü eylemlerde bulunduğu için bazı kripto paraların ortaya çıktığını ve insanları dolandırdığını belirten Finlay, şöyle devam ediyor:

“Bu son turda meydana gelen çöküşlerin çoğu, kendilerini DeFi olarak markalaştıran, ancak daha sonra aslında devasa kaldıraçlı gölge bankalar olarak işleyen oluşumlardı. Ve bunlar şeffaf değil. Dolayısıyla bunlara yatırım yapan herhangi birinin şeffaflık sağlamasına imkan yok. Her ne kadar sosyal medya üzerinde “düz mantık” ile yapılan yorumlar ve sözde çözümler, kriptonun önde gelen liderlerinin tek başlarına bu ekosistemi güvenli ve temiz bir yer yapacağına dair bir algı yaratmış olsa da bu o kadar kolay görünmüyor. Yine de Metamask elinden geleni yapıyor. Bireysel kullanıcıların, sistemde olmasını istedikleri değişime göre davranmaları ve açgözlü eylemleri sürdürmemeleri veya bunlara katılmamaları gerekiyor.”

Kripto para sektörüyle ilgili açıklamalar önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bazı kişilere göre geleceğin finans birimi şeklinde görülen kripto paraların önümüzdeki yıllarda ne noktada olacağını ise sadece zaman gösterecek.

Etiketler:

Yorum Yap