WhaleFin Chelsea’nin Yeni Forma Kol Sponsoru Oldu

WhaleFin Chelsea SponsorluğuKripto para şirketi WhaleFin, Chelsea’nin yeni forma kol sponsoru oldu. Chelsea’nin bu anlaşmayla 20 milyon sterlin kazanması bekleniyor.

Kripto para şirketleri, etkinlik alanını biraz daha genişletmek için spor kulüpleriyle anlaşmalar imzalıyor. Dünyanın dört bir yanında birçok kulübün kripto para şirketleriyle çeşitli anlaşmaları bulunuyor. WhaleFin de etkinlik alanını genişletmek için spor kulüplerini seçen şirketlerden biri oldu. Chelsea ile 2022 yılının başında anlaşma imzalayan ama Chelsea’deki belirsizlik sebebiyle bu anlaşmayı rafa kaldıran WhaleFin, Chelsea’nin yeni forma kol sponsoru olduğunu duyurdu. Chelsea, bu anlaşmayla tam 20 milyon sterlini kasasına koyacak.

Hyundai’nin Yerini WhaleFin Alacak

Kripto para grubu WhaleFin, Roman Abramoviç’in İngiltere Hükümeti tarafından yaptırım listesine alınmasının ardından sponsorluk anlaşmasını askıya alan Hyundai’nin yerine gelecek sezon Chelsea’nin kollarında yerini alacak.

Hyundai ile Chelsea arasındaki anlaşma, 4 yıllık 50 milyon sterlin değerindeydi. Yeni anlaşmanın yıllık 20 milyon sterlin olacağı belirtildi. Kulübün ana forma sponsoru olan Three’nin geleceği de şüpheli.

Three ile anlaşmanın bitmesine sadece bir yıl kala Chelsea’nin potansiyel alternatif sponsorlar arama sürecini başlattığı ortaya çıktı. Chelsea’nin isteyeceği sponsorluğun boyutu ve en iyi anlaşmalar için Premier Lig rakipleriyle mücadele etmeleri gerektiği gerçeği göz önüne alındığında, böyle bir hareket olağan dışı değildi. Three’nin önümüzdeki sezonki durumu ve yeni bir sponsor için derhal yerlerini alacak bir anlaşmanın bulunup bulunmayacağı henüz belli değil.

WhaleFin Atletico Madrid’in Forma Sponsoru Oldu

İngiltere Premier Lig’e Chelsea ile adım atan WhaleFin, spor endüstrisindeki anlaşmalarına devam etti. Geçtiğimiz hafta başında Atletico Madrid ile anlaşan şirket, kulübün yeni forma sponsoru olduğunu duyurdu.

Anlaşma hakkında detaylar paylaşılmasa da bu anlaşmanın 5 yıllık olduğu ve kulüp sponsorluk gelir rekorunun kırıldığı iddia edildi. WhaleFin’in önümüzdeki dönemde benzer anlaşmalara imza atması bekleniyor.

İngiltere ve İspanya pazarına iki önemli anlaşmayla giriş yapan WhaleFin’in İtalya’da da anlaşma zemini kovaladığı iddia edildi. Dünyanın dört bir yanına yayılmayı hedefleyen WhaleFin’in bu sponsorluk anlaşmalarıyla popülerliğini arttıracağı tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap