Elitaş: “Amacımız Yasaklayıcı Değil Düzenleyici Bir Yasa”

Elitaş: "Amacımız Yasaklayıcı Değil Düzenleyici Bir Yasa"Türkiye’de gündemdeki kripto para yasasıyla ilgili AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamalarda bulundu. “Amacımız yasaklayıcı değil düzenleyici bir yasa” diyen Elitaş, kripto para sektöründeki mağduriyetleri gidereceklerini açıkladı.

Türkiye’de kripto para sektörü özelinde gündem piyasadaki değişimlerin yanı sıra kripto para yasası. Ocak ayı başında yasanın hazır olduğu ve önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da konuyla ilgili DHA’ya açıklamalarda bulundu. Kripto paraları yasaklama gibi bir düşünceleri olmadığını belirten Elitaş, düzenleyici bir yasaya imza atacaklarını açıkladı.

Görüşleri Almaya Devam Ediyoruz

Mustafa Elitaş, kripto para yasasıyla ilgili farklı görüşleri aldıklarını belirtti. 7 farklı gruptan görüş aldıklarını belirten Elitaş, şu ifadeleri kullandı:

“Yapmak istediğimiz yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenlemeyi ortaya çıkarmak. Bizim amacımız, piyasaya giren insanların, burada yatırım yapmak isteyen insanların, belli bir birikimini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışan insanların mağdur edilmesini önleyici bir yasal düzenleme. Bu tür mağduriyetleri gidermek, varsa teknik sorunları çözmek amacıyla bu yasal düzenlemeyi hazırlıyoruz. İnşallah bu durumların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Vatandaşlarımızdan manipülasyona açık, reklamların, yanıltıcı bilgilerin veya birilerinin körükleyerek fiyatlarını bir anda yüzde 10- 20’lerle, hatta günde yüzde 100’ün üzerinde artışlara kanarak yanlış yapmamalarını öneriyoruz. Dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Mağduriyeti önleyici, piyasayı düzenleyici, tıkayıcı değil, tamamen vatandaşın lehine bir düzenleme olması için çalışıyoruz. Bu kripto varlıkların alım satımı var olan bir gerçek. Bu gerçeğin önüne geçemezsiniz. Ama ortada bir boşluk olduğu da bir gerçek. O boşluğu düzeltmek için gayret gösteriyoruz”

Yasaların Sektörü Tıkaması Muhtemel

Türkiye’de herhangi bir konuda yürürlüğe giren yasanın vatandaş lehine olması uzun süredir görülmeyen bir gerçek. Mustafa Elitaş’ın açıklamalarına göre kripto para yasasıyla bu durum sona erecek ve vatandaşın lehine bir yasayla piyasa düzenlenmiş olacak. Öte yandan bu yasa sonunda vergi alınması ve bu verginin astronomik tutarlarda olması muhtemelen kripto para sektörünün Türkiye’de tıkanması anlamına gelecek.

Önümüzdeki günlerde kripto para yasasıyla ilgili birçok açıklamanın yapılacağı ve yavaş yavaş yasanın netleşeceği tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap