ABD’de Dev Fast Foot Zincirlerinde Kripto Para Dönemi Başlıyor

ABD’de Dev Fast Foot Zincirlerinde Kripto Para Dönemi BaşlıyorDünyada çeşitli sektörlerde kullanılan kripto paralar, ABD’nin önemli fast food zincirlerinin dikkatini çekti. Bitcoin sahipleri, Bubba Gump Shrimp ve Muscle Maker Grill dahil olmak üzere ABD merkezli farklı gıda zinciri restoranlarından bundan böyle yiyecek satın alabilecekler.

Bitcoin ve diğer kripto paralar hayatın her alanında kullanılmaya başlandı. VPN satın alırken, bahşiş verirken, benzin alırken ve benzerlerinde artık kripto para kullanılıyor. Her geçen gün biraz daha fazla kişiye ulaşan kripto paralar, bundan böyle ABD’deki dev fast food zincirlerinde de kendine yer bulacak.

Restoran Zincirleri İlk Adımı Attı

Ödeme aracı olarak Bitcoin ve diğer kripto varlıklarını kabul eden şirket ve kuruluşların sayısı artmaya devam ediyor. ABD’de son olarak gıda endüstrisinden bazı yıldız şirketler sektöre dahil oluyor. Muscle Maker Grill ve bir ana şirket olan Landry’s tarafından işletilen çok sayıda restoran zinciri artık kripto para kabul edecek. Landry’s Başkanı ve CEO Tilman Fertitta, verdiği bir röportajda bu müjdeyi kripto para yatırımcılarıyla paylaştı.

“Muhtemelen, Mastercard veya Visa veya American Express kullanmak zorunda kalmayacağınız önümüzdeki 90 gün içinde tüm restoran markalarımızda buna sahip olacağız. Bitcoin veya diğer dijital para birimlerini kullanabilirsiniz.”

Muscle Maker Grill cephesinden de bir açıklama geldi. Muscle Maker Grill, Healthy Joe’s, MMG Burger Bar ve Superfit Foods’u işleten kendi deyimiyle “sizin için daha sağlıklı” şirket; nakit, kredi ve banka kartlarına alternatif olarak Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayacağını söyledi. Muscle Maker’ın CEO’su Michael Roper konuyla ilgili şöyle devam etti:

“Bitcoin kabulü, güncelliğini korumak isteyen şirketler için doğal bir ilerlemedir. Y kuşağı sağlıklı yiyecek arayışı içinde ve onlara kripto para birimi ile ödeme yapma imkanı vererek sağlıklı beslenmeyi daha da kolaylaştırıyor.”

Farklı sektörlerde de kullanılması beklenen kripto paraların Türkiye’de kullanım alanı ise şu an için sınırlı. İlerleyen yıllarda farklı ülkelerdeki gibi Türkiye’de de Bitcoin ve diğer kripto paraların hayatın her alnında kullanılması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap