Elon Musk Elindeki Bitcoin Miktarını Açıkladı

Elon Musk Elindeki Bitcoin Miktarını AçıkladıElon Musk, geçtiğimiz günlerde elindeki Bitcoin miktarını açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan Musk, sadece 0.25 BTC’ye sahip olduğunu belirtti.

Bitcoin ve diğer kripto paralar birçok ünlü ismin de bu sektöre yönelmesine sebep oldu. Harry Potter serisinin yazarı J.K Rowling dün gece Twitter hesabından bir gönderi paylaştı ve “Bitcoin hakkında bilgi almak istediğini” açıkladı. Bunun üstüne kripto para camiası Rowling’e Bitcoin’in ne olduğunu, nasıl çalıştığını, nasıl kullanıldığını anlatabilmek için adeta seferber oldu.

Sadece birkaç dakika içerisinde bilgi bombardımanına tutulan Rowling, söylenen şeylerin çoğunu anlamadığını söyleyerek Bitcoin’in ne kadar karmaşık bir sistem olduğuna dikkat çekti. Elon Musk ise Rowling’in bu yorumuna yanıt verdi ve Bitcoin’i anlamanın, merkez bankalarının para basma politikalarını anlamaktan daha kolay olduğunu söyledi.

Zhao’ya Göre Musk Gerçekten Bitcoin’i Anladı

Elon Musk’un Rowling’in twitine verdiği yanıt Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun dikkatini çekti ve Musk’ın gerçekten Bitcoin’in mantığını anladığını ifade etti.

Konuşma devam ederken Musk, elindeki Bitcoin miktarını da Twitter’da paylaştı. Sadece 0.25 BTC’ye sahip olduğunu belirten Musk, Bitcoin’in değerleneceğini umut ettiğini dile getirdi.

Bitcoin Gerçekten Değerlenecek mi?

Bitcoin’in tam olarak neye göre ve nasıl değer kazandığını anlamak kolay değil. Anlık değişimler yaşanıyor ve bu değişimlerin neye göre yaşandığı tam olarak bilinmiyor. Bu sebeple Bitcoin’in değerlenip değerlenmeyeceğini tahmin etmek çok kolay değil.

Bitcoin’in değeriyle ilgili yapılan birçok tahmin olduğunu görüyoruz. İşin doğrusu bu tahminlerin de spekülasyon aracı olarak kullanıldığı görüşündeyiz. “Bitcoin 100.000 Dolar olacak” şeklinde haberler yapılıp Bitcoin alınması sağlandıktan sonra elde fazla Bitcoin’i bulunan kişiler bu tutarları elinden çıkarıp Bitcoin’in değer kaybetmesine sebep oluyorlar. Daha sonra da düşük bir miktardan Bitcoin satın alınıyor. Kısacası; Musk’ın umut ettiği Bitcoin’in değerlenmesinin yaşanıp yaşanmayacağını bilmek çok mümkün değil.

Etiketler:

Yorum Yap