Yüksek Miktar Tether Transferi Bitcoin’deki Yükselişi mi Haberdar Ediyor?

Tether TransferiGeçtiğimiz günlerde Binance’e yapılan 70 milyon dolar değerindeki Tether transferi dikkatleri çekti. Yapılan bu transferin Bitcoin’de yükseliş trendinin habercisi olduğu belirtiliyor.

Kripto veri toplayıcısı Whale Alerts tarafından aktarılan bilgiye göre, 70 milyon dolar değerinde USDT, Tether hazinesinden Binance borsasına geçirildi. USDT’nin borsalara olan büyük hareketi genellikle kripto para piyasalarındaki muhtemel bir yükseliş trendine işaret ediyor.

Whale Alerts tarafından sağlanan veriler, Tether hazinesinden Binance’e geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen üç işlemi gösteriyor. Asya pazarında sabah saatlerinde 30.000.000 USDT tokeni Binance’e aktarıldı. Bununla birlikte, BTC fiyatı 9.100 dolarda sabit kaldı.

Günün ilerleyen saatlerinde ise biri 30 öteki 10 milyon USDT olmak üzere iki işlemle dünyanın en büyük kripto para borsasına transfer edildi.

Büyük Tether Transferleri Bitcoin’e Yarıyor

30 Nisan’a geri döndüğümüzde borsanın Tether hazinesinden 50,5 milyon dolar aldığını hatırlıyoruz. Takip eden hafta Bitcoin fiyatı 10.000 doları aşmayı başarmıştı. Bu Bitcoin halving etkinliği için likit bir piyasa hazırlamak maksadıyla olsa da yeni bir artış görülmesi ihtimaller arasında görülüyor.

Bitfinex’in kardeş şirketi Tether, mart ayındaki çöküşten bu yana USDT’yi daha önce hiç olmadığı kadar çok arz ediyor. Ocak başında USDT’nin toplam arzı, bir iki hafta sonra 4,6 milyar dolara tırmanmadan önce 4,11 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı. Nisan ayının başından bu yana ise USDT arzı %40 artarak 6,3 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin o günlerde 10.000 dolar seviyesiyle yoğun bir mücadele içerisine girdi. USDT’nin sürekli basılması, yılın ikinci yarısında bir kripto piyasası boğa koşusu başlatmak için gerekli nakit akışını sağlayabilir. Bununla birlikte BTC, kurumsal yatırımcılar tarafından da artan bir ilgi görüyor.

Tether transferinin Bitcoin’deki artış anlamına gelip gelmeyeceğini şu an için kestirmek zor. Bununla birlikte geçmiş dönemlerde yapılan transferlerin etkisine bakıldığında, Bitcoin’deki artışın tetiklenebileceği düşünülüyor. Bekleyip tüm sonuçları göreceğiz.

Etiketler:

Yorum Yap