Mbappe’nin Adı Kripto Para Dolandırıcılığına Karıştı

Kylian MbappeFransa futbolunun yükselen yıldızı Kylian Mbappe, kripto para dolandırıcılığı sebebiyle Fransız polisine şikayette bulundu. Fotoğrafının izinsiz kullanması sebebiyle şikayette bulunan Mbapp’nin bu şikayeti ardından olay incelemeye alındı.

Kripto para sektörü dünyada düzeni değiştirebilecek bir sektör olarak biliniyor. Ancak bu sektörün birçok dolandırıcılık faaliyeti ile birlikte anıldığı görülüyor. Hemen hemen her ay birtakım kripto para dolandırıcılıkları haber oluyor. Geçtiğimiz haftalardaki dolandırıcılık haberi ise Fransa’dan geldi.

L’Equipe’te yer alan habere göre; yıldız oyuncunun adı, bir kripto para alım satım borsasının reklamlarında kendisinden izinsiz olarak kullanıldı. Borsanın ayrıca bir dolandırıcılık organizasyonu olduğu da iddia ediliyor. Söz konusu borsanın mucizevi bir formül kullanarak üyelerini 2-3 ay içinde milyoner yaptığı belirtildi. Reklamlarda ise bu sözler Mbappe söylemiş gibi sunuldu. İlgili reklam metinlerinin başlığında ise “Kylian Mbappe’nin bankaları korkutan ve uzmanlar üzerinde büyük baskı kuran son yatırımı” ifadeleri kullanıldı.

Fransız polis teşkilatından bir yetkili, yerel gazetelerde bu tür dolandırıcılıkların yer almasıyla hakkında, “Burada reklam sayfası insanları etkilemek için kullanılır. Sonra sizin iletişim bilgilerinizi alıp, satıcı olduğu iddiasıyla bir kişi size ulaşır. Ardından size, hiçbir zaman adınıza yapmadıkları ve yapmayacakları yatırımlarla ilgili bilgiler verirler.” açıklamalarını yaptı.

Kripto Para Dolandırıcıları Mbappe’yi Sevdiler

Fransız yıldız oyuncu Kylian Mbappe’nin geçtiğimiz yıllarda da başına benzer olaylar gelmişti. Nisan 2019’da Kylian Mbappe’nin resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapılmıştı. Bu paylaşımda bir kripto para borsasına yatırım yapılması tavsiye ediliyordu. Daha sonrasında Mbappe’nin Twitter hesabının hacklendiği anlaşıldı.

Önümüzdeki aylarda da benzer bir durumun yaşanmayacağının ne yazık ki garantisi yok. Özellikle sektör büyüdükçe birçok sorunu beraberinde getiriyor. Halen birçok ülkede kripto paraları içeren bir yasa olmadığı için de kripto para dolandırıcıları daha fazla cesaretleniyorlar. Kısacası; önümüzdeki ay olmasa bile birkaç ay için yine bir kripto para dolandırıcılığı hikayesi ile karşı karşıya kalacağız. Hikayelerin başrolleri değişse bile radikal bir değişiklik olmadığı takdirde hikaye aynı kalacak.

Etiketler:

Yorum Yap