DapperLabs’e NBA Yıldızlarından Milyon Dolarlık Yatırım

DapperLabs’e NBA Yıldızlarından Milyon Dolarlık YatırımCryptoKitties üreticisi DapperLabs, faaliyetlerini arttırmak için büyük hamlelere imza atmayı sürdürüyor. Şirket, son olarak NBA’in yıldız oyuncularından önemli bir yatırım aldı.

Kripto para sektörünün eğlenceli oyunlarından biri olan CryptoKitties, NBA oyuncularının ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda birçok oyuncunun dahil olduğu sektöre yeni NBA oyunları da giriş yaptı. CryptoKitties üretici DapperLabs’e NBA oyuncularından 12 milyon dolarlık bir yatırım geldi.

5 Oyuncudan Toplam 12 Milyon Dolarlık Yatırım

DapperLabs, geçtiğimiz günlerde birkaç mevcut NBA oyuncusu tarafından yönetilen bir finansman turunda kripto ekosisteminden 12 milyon dolar topladığını açıkladı.

Miami Heat’ten Andre Iguodala, Brooklyn Nets’ten Spencer Dinwiddie, Garrett Temple, Los Angeles Lakers’tan JaVale McGee ve Orlando Magic’den Aaron Gordon turda yatırımcı olarak seçildi. Şirketin NBA Top Shot kripto koleksiyon deneyimi büyük ilgi gördü.

Turdaki diğer yeni katılımcılar arasında Coinbase Ventures, Distributed Global, A. Capital, Valor Capital Group, Reed Company, Greenfield One, Blockchange Ventures, EONXI Ventures, North Island Ventures, Republic Labs, L1 Digital AG ve Pirata Capital yer alıyor.

Spor dünyasının ilgi duyduğu şirket UFC ile birtakım çalışmalar yapıyor. Yeni yatırımcı çekmek için profesyonel sporcuları kullanan şirket, bunda başarıya ulaşmışa benziyor.

CryptoKitties Hakkında

Blockchain dünyası CryptoKitties adında muhteşem bir olaya imza attı. İnsanlar sanal kediler satın alıp, çiftleştirip, takas etme şansını yakalayabiliyorlar. Axiom Zen tarafından Aralık 2017’de yaratıldı.

Kurucular, dünyadaki herhangi birinin akıllı kontratlarla oluşturulan sanal kedilere sahip olabileceği bir Ethereum oyunu yaratmak istediler ve bunda da başarılı oldular. Oyundaki her kedi eşsiz özelliklere sahip. Kısacası; birbirinin aynısı olan bir kediye oyunda rastlamak mümkün değil. Bu durumu insan DNS’sı gibi düşünmek gerekiyor. Her insanın farklı bir DNA’sı bulunuyor. Aynı durum CryptoKitties için geçerli. Bunu gerçekleştiren teknolojiye Genetic Algorithm deniyor.

CryptoKitties’de cinsiyet adları da farklı. Adlarını erkek ve dişi atlardan alıyor! Erkek CryptoKitty’e Sire, dişi CryptoKitty’e Dame deniyor. 100.000 dolara kadar çıkan ücretleri bulunan bu kedilerden şu an için 50.000 adet bulunuyor.

Etiketler:

Yorum Yap