Kripto Para Borsası Gemini İngiltere’den Lisans Aldı

Gemini İngiltere’den Lisans AldıBaşarılı kripto para borsası Gemini, İngiltere’den lisans almayı başardı. Yeni kripto para düzenlemelerine uymak amacıyla bu lisansı aldığını açıklayan şirket, bu lisans ile İngiltere’de hizmet verebilecek.

Kripto para borsasının dev şirketlerinden biri olan Gemini, geçtiğimiz günlerde yeni düzenlemeye uymak amacıyla Financial Conduct Authority’e kayıt olduğunu açıkladı. Bitcoin ile birlikte birçok kripto paranın listelendiği Gemini’nin yeni düzenleme sonrasında ne yapacağının da yanıtı böylece verilmiş oldu.

Kripto Para Şirketlerinin Faaliyetlerini Bildirmesi Zorunlu

ABD merkezli kripto borsası Gemini, kripto şirketlerinin faaliyetlerini bildirmesi zorunlu hâle geldiği için İngiltere şubesini Financial Conduct Authority’ye kaydettirdi. İngiltere’deki düzenleyiciler, bu yılın başlarında Avrupa Birliği’nin İngiltere’deki kripto işletmelerinin herhangi bir kripto varlık etkinliği gerçekleştirmeden önce FCA’ya kaydolmasını gerektiren beşinci AML Direktifi (AMLD5) ile kara para aklamayı önleme kurallarını değiştirdiğini duyurmuştu.

Mevcut kripto para işletmelerinin kaydolmak için 10 Ocak 2021’e kadar süreleri vardı. Gemini ise geçtiğimiz haftadan itibaren tüm kayıt işlemlerini tamamladı.

Farklı Şirketler Lisans Aldı

Gemini ile birlikte lisans alan farklı şirketler de bulunuyor. Bu şirketlerin başında Archax geliyor. Şu anda Archax ve Gemini, FCA’nın kayıtlı kripto varlık firmaları listesinde yer alan iki firma olarak görünüyor. İlerleyen haftalarda şirketlerin sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Yeni Kripto Para Yasaları Müşteriler Hakkında Bilgi Alınmasını Sağlıyor

Artık birçok ülke yeni kripto para yasalarını yürürlüğe sokuyorlar. Kara para ve terör finansmanı gibi konularda önlem almak isteyen ülkeler, yeni yasalarla kripto para kullanıcıları hakkında bilgi sahibi olmayı hedefliyor. İlerleyen dönemlerde Türkiye’de de benzer bir düzenleme olabileceği ve bu düzenlemeyle bahisçilerin sıkıntı yaşayabileceği tahmin ediliyor. Zira çoğu yeni kripto düzenlemeleri, kripto işletmelerinin düzenleyicilere uymasını ve hatta yasa dışı faaliyetleri izlemek için müşterileri hakkında bilgi sağlamasını gerektiriyor.

Etiketler:

Yorum Yap