Paypal Kripto Para Sektöründe Vites Arttırıyor

Paypal Kripto Para Sektöründe Vites ArttırıyorKripto paralara ve bu sektöre çok sıcak bakmamasıyla bilinen Paypal, son dönemde imza attığı yeniliklerle dikkat çekiyor. Paypal, son dönemde gündeme gelen ABD kaynaklı haberlere göre birçok dükkanın ve satıcının kripto para kabul etmesi için yardımcı olmaya başladı.

Türkiye’deki yasaklardan bıkarak piyasayı terk etme yolunu seçen Paypal, yıllardır kripto paralara çok da sıcak bakmamasıyla biliniyor. Hatta birçok kişiye göre bu sıcak bakmama durumu son yıllarda düşmanca bir tavra dönüşmüştü. Son birkaç ayda ise durum biraz değişiyor.

Aspiriant’ın yöneticisi Sandi Bragar, şu an için PayPal’ın kripto para birimlerinin kabul edilmesi için dükkanlarla ve satıcılar birlikte çalışmaya başladığını belirtti. Kripto para noktasında önemli adımlar atan Paypal’ın Haziran ayında da benzer girişimleri olmuştu.

Kripto Para Tabanlı Alım Satım Hizmeti Paypal’dan

PayPal geçtiğimiz Haziran ayında kripto para tabanlı alım satım hizmetini başlatacağı dedikoduları ile gündeme gelmişti. 208 milyar dolarlık dev şirket bundan sonraki günlerde ise Avrupa Komisyonu’na resmen kripto paralarla ilgilendiğini açıklamıştı.

Ödeme devi bunlara ek olarak geçtiğimiz aylarda blockchain mühendislerini de işe almaya devam etti ve Bitcoin ve altcoin’lere yönelik ilgisini arttırdı. PayPal’ın bu sektöre yönelik bu olumlu adımları ise kesinlikle gelecek vaat ediyor.

Paypal Hakkında

Paypal, kredi kartı kullanmadan, internet üzerinden güvenli alışveriş yapmanızı ya da istediğiniz kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para yollayabilmenizi sağlayan, bir nevi online bankacılık sistemidir.

PayPal, 2016 Haziran ayı itibarıyla Türkiye faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Şirket, Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptıkları lisans başvurusunun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı. Hizmetlerinin kısıtlanacak olması sebebiyle Türkiye’ye kapılarını kapatan Paypal’ın yakın zamanda da ülkeye geri dönmesi beklenmiyor. Bütün bunlarla birlikte Türkiye’deki kullanıcılar birtakım kısıtlamalarla birlikte sistemi kullanabiliyor. Ancak 2016 yılından sonra sistemin çok cazip bir yanının kalmadığı da rahatlıkla söylenebilir.

Kripto para sektörüne sıcak bakmaya başlayan Paypal’da önümüzdeki dönemde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap