Galatasaray’ın Taraftar Tokeni Paribu’da Satışta

Galatasaray’ın Taraftar TokeniTürkiye’nin en başarılı spor kulüplerinden Galatasaray, taraftar tokeninin Paribu’da listeleneceğini duyurdu. $GAL Fan Token’i Paribu’dan satın alarak Galatasaray’a destek olabilir ve bu şekilde yatırım yapabilirsiniz.

Galatasaray taraftarları ve kripto para meraklıları, 750 binin üzerindeki kullanıcı sayısıyla Türkiye’nin en önde gelen kripto para işlem platformu Paribu üzerinden $GAL Fan Token alım ve satımı yapabilecek. Tüm bu işlemler spor dünyasının kripto parası Chiliz ($CHZ) desteğiyle gerçekleşecek.

$GAL Fan Token, sahiplerine taraftar oylaması ve ödüllendirme platformu olan iş ortağı Socios.com’un mobil uygulamasında kulüple etkileşim imkânları yaratan bir dijital varlıktır. $GAL Fan Token sahipleri kulüp açısından bağlayıcı olan taraftar oylamalarında oy kullanma imkânının yanı sıra Socios.com mobil uygulamasından parayla satın alınamayacak tecrübeler, VIP maç biletleri ve imzalı forma gibi ödüller kazanabilecek.

$GAL Fan Token logoları, sezon boyunca Galatasaray futbol takımının maç çoraplarında, erkek ve kadın basketbol takımlarının formalarının sırtında ve espor branşı e-futbol takımının da formalarının omuzlarında yer alacak.

Mustafa Cengiz Konuyla İlgili Açıklamalar Yaptı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, $GAL Fan Token ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cengiz’in açıklamaları şu şekildeydi:

“Aslında benim çağdaşlarım, amiyane değimle yaşıtlarım açısından bu sanal para bize çok uzak kavramlar. Bu yönüyle baktığımızda biz Bretton Woods’ta kaldık. Nedir bu? Altın karşılığı dolar basarak dünya ekonomisini yönlendirmek. Bu ekonomistler bir gün anlatsa Almanların bir uçak dolusu doları götürüp ABD federal rezervden altın istemesini ve ABD’nin buna çok sinirlenmesini… 2. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya ekonomi tarihinde çok enteresan hikayeler var. Biz oralarda kaldık; altın karşılığı pazar basmaktan… Gençler bizim geleceğimiz. Her şeyimiz. Atamızın emanet ettiği güzel cumhuriyetin, güzel yurdun asıl sahibi olan gençler ekonomiye yeni bir kavram soktu. Biz bunu bilmiyorduk. Bizim için paranın çeşitliliği dolar, mark, euro, yen ve sterlin gibi paralar. Şimdi sanal paralar görüyoruz, buna kripto paralar deniyor. Bu kripto paraları yarattı dijital gençlik. Çok olumlu bir hareket bence. Buradan euro veya dolar karşılığında 100 milyarlarca euroluk bir pazar yaratıldı. Türkiye’de geç kalmadı ve bu pazara girdi. Bunu söylemekten onur duyuyorum; kulüp bazında ilk defa giren, ilklerin ve enleri kulübü Galatasaray oldu.”

Etiketler:

Yorum Yap