Barcelona Taraftar Tokeni Çıkarmayı Planlıyor

Barcelona Taraftar Tokeni Çıkarmayı PlanlıyorDünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Barcelona, kripto para sektörüne dahil olan kulüpler arasına giriyor. Taraftarlara Barcelona Fan Tokens adında bir token sunmak için Chiliz ile anlaşma imzalayan kulübün birkaç ay içerisinde bu tokeni piyasaya sunması bekleniyor.

Dünyaca ünlü dev kulüpler kripto para sektörüne bir şekilde dahil olmayı başarıyorlar. Son birkaç yılda Juventus, PSG, Milan gibi dev kulüpler taraftar token çıkararak kulübe maddi bir kaynak oluşturmanın peşindeler. Ülkemizde de Galatasaray Socios.com ile anlaşma imzalayarak taraftar tokeni çıkarak ilk kulüp olmuştu. Dünyaca ünlü dev kulüplerin arasına Barcelona da dahil oldu. Chiliz ile anlaşma imzalayan kulüp, Barcelona Fan Tokens ile taraftarlarını memnun etmeye çalışacak. Barcelona’nın tokenleri 2 Euro’dan satması bekleniyor.

Fan Tokenler Ne İşe Yarayacak?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Barça Fan Tokenleri, taraftarlara anketlere katılma, farklı konularda oy kullanma ve hediyeler kazanarak liderlik tablosuna tırmanma gibi etkileşimler sağlıyor. Resmi duyuruya göre, bu senenin ikinci çeyreğinde tokenler satışa sunulacak. Toplam 40 milyon adet tedarik edilmesi planlanan tokenlerin tanesi 2 avro olacak.

Barcelona Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticaret Müdürü Josep Pont, anlaşma hakkında şunları kaydetti:

“Socios.com’u yeni bir küresel ortak olarak Barça ailesine davet etmekten gurur duyuyoruz. Bu anlaşma bize, kulübü dünyadaki hayranlarımıza daha yakın hale getirmek için dijital alana odaklanarak yenilikçi pazarlama ve ortaklık aktiviteleri oluşturma şansı verecek.”

Kripto Para Sektörünün Popülerliği Açısından Önemli

Dünyanın dört bir yanında ilgi ile takip edilen futbol sektörünün kripto para sektörüyle iç içe olması kripto paraların popülerliği açısından oldukça önemli. Özellikle Barcelona, Juventus gibi dünyanın dört bir yanında taraftarı bulunanların bu sektöre dahil olmaları ilgiyi biraz daha arttırıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao da aynı görüşte.

Türkiye’de 1xbet ile anlaşması bulunan Barcelona, böylece kripto para sektörüne dahil olan en büyük kulüp haline geldi. İlerleyen yıllarda birçok kulübün bu sektöre dahil olması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap