Makropa Hizmetlerini Sonlandırma Kararı Aldı

Makropa Hizmetlerini Sonlandırma Kararı AldıTürkiye’nin ilgi çekici kripto para borsalarından biri olan Makropa, piyasadan çekilme kararı aldı. Hizmetlerini sonlandıracak olan Makropa’da kullanıcılar bakiyelerini çekebilecek.

Türkiye’de 2017 yılının son bölümünden itibaren kripto paraların ilgi çektiği görüldü. Bu bağlamda birçok kripto para borsası da piyasaya giriş yaptılar. 2018 yılında Türkiye’ye adım atan kripto para borsalarından biri Makropa olmuştu. İlgi çekici borsa, Bitcoin dışında birçok farklı kripto paraya yer vererek piyasada yer edilmeyi amaçlamıştı. Ancak gelişmeler Makropa’nın istediği gibi sürmedi.

Geçtiğimiz haftalarda piyasadan çekilme kararı alan Makropa, kullanıcıların mağdur edilmeyeceğini açıkladı. Bununla birlikte sitedeki üyelik butonunu kaldıran site, banka hesaplarının da dondurulduğunu kamuoyuyla paylaştı. Kısacası; şu an için Makropa’dan sadece çekim yapılabiliyor.

Tüm Kullanıcıların Bakiyesi Ödenecek

Makropa, piyasadan çekilme kararının ardından kullanıcıları mağdur etmeyeceğini açıkladı. Her kullanıcının ödemesinin yapılacağını belirten Makropa yetkilileri, şu açıklamayla aktif müşterilerinin içine su serpti:
“Coin borsamız makropa.com’u kapatma kararı almış bulunmaktayız. Bu doğrultuda bugün itibari ile TL ve Coin yatırma işlemleri durdurulmuştur. Cüzdanlarınızda bulunan tüm bakiyelerinizi çekim emri vererek tahsil edebilirsiniz. Göstermiş olduğunuz ilgi ve bugüne kadar bizlere duyduğunuz güveniniz için teşekkür eder, farklı projelerde tekrar buluşmak ümidi ile iyi günler dileriz.”

Beklenen Etki Yaratılamadı

Makropa ve Türkiye’deki diğer kripto para borsalarının büyük bir bölümü aslında piyasada beklenen etkiyi yaratamadılar. Özellikle Bitcoin’in değerinin artmasıyla popüler olan kripto para sektörünün büyük bir gelir kapısı olduğu düşünüldü. Bu süreçte birçok borsa piyasaya giriş yaparken Makropa gibi borsalar piyasada beklenen kapasiteye ulaşamadılar.

BTCTürk ve Paribu ekseninde devam eden kripto para borsası piyasasında ilerleyen aylarda da benzer kapanma haberleri görebiliriz. Bununla birlikte piyasada tamamen habersiz bir şekilde ortadan kaybolan bir kripto para borsasının olmaması şu an için yatırımcıların içine su serpmiş durumda.

Etiketler:

Yorum Yap