Youtube’da Kripto Para İçerikleri Kaldırılıyor

Youtube’da Kripto Para İçerikleri KaldırılıyorGeçtiğimiz günlerde Youtube’un kripto para içeriklerini engellemeye başladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken kripto para üzerine kanallar açan birçok kişinin videoları silindi.

Kripto para sektörünün ilgi çekici olması birçok mecrada bu alana yatırımlar yapan kişilerin sayısının artmasına sebep oldu. Youtube dahil olmak üzere birçok mecrada kripto para içerikleri dikkat çekici hale geldi. Bununla birlikte geçtiğimiz haftalarda kullanım koşullarını değiştiren Youtube’a kripto para içeriği üreten kişiler bir şok ile karşılaştılar. Youtube’da kripto para videolarının büyük bir kısmının silinmesi, bu alanda girişimleri bulunanları mağdur etti.

Konuyu Chris Dunn Gündeme Taşıdı

200.000’den fazla abonesi olan Chris Dunn, Youtube’daki durumu gündeme taşıyan isim oldu. Birçok videosunun silindiğini belirten Dunn, bunun sebebinin videoların “tehlikeli ve zararlı” içerik olmasından kaynaklandığını belirtti.

Youtube’un hedef aldığı tek içerik üreticisi Dunn değildi. 50 binden fazla abonesi bulunan Node Investor da sosyal medyadan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Node Investor’ın paylaştığı bilgilere göre Youtube, kendisinin bundan bir yıl önce kripto paralarla ilgili paylaştığı bir içeriği kaldırma kararı aldı.

Videolar Neden Kaldırılıyor?

Kripto para sektörünün son birkaç yılda inanılmaz boyutlarda büyümesi bu alanda yatırım yapanların sayısını arttırdı. Youtube bu alanda kripto para yatırımcılarını bilgilendirmek için kullanılan önemli mecralardan biri. Youtube’da kripto para içeriği üreten ve bu şekilde kazanç sağlamayı umut eden kişiler videoların kaldırılması şokuyla karşı karşıya kaldı. En büyük soru işareti ise videoların neden kaldırıldığının tam olarak açıklanmaması.

Youtube’un platformdaki kripto para içeriklerini neden kaldırdığı henüz bilinmiyor. Youtube platformdaki tüm kripto para içeriklerine karşı mı harekete geçti yoksa yalnızca birkaç içerik üreticisinin videoları mı kaldırılıyor, bu da bilinmiyor. Ancak Youtube’un bu hamlesi şimdiden pek çok kişiden tepki çekmiş durumda.

Etiketler:

Yorum Yap