Arjantin’de Çare Bitcoin

Arjantin’de Çare BitcoinEkonomik krizle boğuşan Arjantin’de krizi fırsata çevirme ihtimali ortaya çıktı. Seçimleri kazanan Alberto Fernandez’in Dolar alımı kısıtlaması getirmesi sonrasında Arjantinlilerin Bitcoin’e yönelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Lübnan’da bankaların bir hafta boyunca kapalı kalması, akıllara Bitcoin’in çare olabileceğini getirmişti. Benzer bir durum Arjantin’de ortaya çıktı. Seçimleri kazanan Alberto Fernandez, ilk olarak döviz alımı kısıtlaması getirdi. Bundan böyle Arjantin’de ikamet eden biri aylık maksimum 200 Dolar alabilecek. Geçmişteki sınırın 10.000 Dolar olduğunu ve Arjantin Peso’sunun sürekli değer kaybettiği düşünüldüğünde bu durum Arjantinlileri biraz daha zorlayacak. Bu tip kriz anlarında akla gelen kurtuluş yolu ise Bitcoin ve diğer kripto paralar oluyor. Arjantin’de şu an için Dolar kısıtlaması olsa dahi Bitcoin ve diğer kripto paralarda herhangi bir kısıtlama mevcut değil. Dolar endeksli birkaç kripto para olduğu da hesaba katıldığında çarenin Bitcoin olabileceği düşünülüyor.

Peso’nun Değer Kaybı Duracak mı?

Bitcoin ve kripto para sektörünün Arjantin ekonomisine etkisi bir kenara Arjantinlilerin asıl derdi Peso’nun değer kaybının durup durmayacağı. Getirilen sınırın olumlu etkisi kısa vadede olacaktır ama uzun vadede Peso’ya duyulan güvenin arttırılması, Arjantin’in üreten bir ülke olması gerekiyor. Mevcut şartlarda bu durumun gerçekleşme ihtimali ise oldukça zayıf. Dolayısıyla Arjantin’de Peso’nun değer kaybı kısıtlamalara rağmen uzun vadede durmayacak.

Güvenli Liman Kripto Paralar

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan her ülkede birtakım farklı çözüm yolları geliştiriliyor. Bazı ülkeler ekonomik sıkıntı olduğunu reddederek halkı daha zor durumda bırakırken bazı ülkeler ise Arjantin gibi tam olarak gerçekçi olmayan adımlar atıyor. Bu tip ülkelerde yaşayan halk ise kendi cebini düşünmek durumunda kalıyor. Halkın genel çözümü ise son birkaç yılda kripto paralar oluyor.

Merkezi bulunmayan kripto paralar halkın parasının durduğu yerde erimesine belli ölçülerde engel oluyor. İlerleyen yıllarda da birçok kişi kripto para sektörüne yönelerek parasını koruma yolunu tercih edeceğe benziyor.

Etiketler:

Yorum Yap