Yeni AB Yasası ile Bankalar Bitcoin Satabilecekler

Yeni AB Yasası ile Bankalar Bitcoin SatabileceklerBitcoin ve kripto para sektörüne kayıtsız kalmayan kuruluşlardan biri Avrupa Birliği oldu. Yeni AB yasası ile birlikte bankaların kripto para tutup, kripto para satmasına olanak tanınacak.

Dünyanın birçok ülkesinde kripto paralara yaklaşım yavaş yavaş değişiyor. Kripto para sektörüne sıcak bakmayan ülkeler de son dönemde bu sektörü benimsemeye başladılar. Avrupa Birliği (AB) şu ana kadar kripto paralar ve Bitcoin, Ether veya XRP gibi dijital varlıklar ile kara para aklama ve terör finansmanı konularında olumsuz bir tutum sergiledi. Ancak, bu görüş yavaş ama emin adımlarla dönüyor gibi görünüyor. Dördüncü Para Aklama Direktifinin revize edilmesi bankalar için büyük rahatlama sağlayacağa benziyor.

Bankalar ile Güvenle Bitcoin Satın Alınabilecek

AB, 2020’de yürürlüğe girmesi planlanan dördüncü Para Aklama Direktifi üzerine yeni bir tasarı çıkardı. Şimdiye kadar, bankacılık kurumlarının sanal varlık teklif etmeleri veya müşterileri için saklamaları yasaktı. Alman Federal Meclisi bu AB yasasını bir fırsat olarak değerlendirdi ve yakın zamanda ilgili basitleştirmeleri sağlayan yasa tasarısını uygulamaya koydu. Ancak, yasanın yürürlüğe girebilmesi için daha fazla onay alınması gerekiyor.

Yeni yasa taslağında, ilk versiyonda hala var olan ayrılma gereği silindi. Ayrılma şartı, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların elde tutulmasının, diğer bankacılık işlemleriyle aynı tüzel kişiden kaynaklanmaması gerektiğini içeriyor. Buna göre, bankalar uygun bir saklama hizmeti sunan harici servis sağlayıcılara başvurmak zorundalar.

Bununla birlikte, gelecek yıldan itibaren, Almanya’daki bankalar, müşterilerine çevrimiçi bankacılıktaki hisse senetleri veya menkul kıymetler gibi geleneksel finansal araçların yanı sıra kripto para birimleri sunabilecekler. Endüstri uzmanları bu kararı memnuniyetle karşılamakta ve Almanya’ya kripto para birimleri düzenlemesinde öncü bir rol vermekte.

Bitcoin Daha Fazla Kişiye Ulaşacak

AB yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Bitcoin’in daha fazla kişiye ulaşabileceği ve Bitcoin’in daha güvenli yerlerden temin edilebileceği düşünülüyor. Yeni yasanın resmi olarak yürürlüğe girmesinin kripto para piyasasına nasıl bir etkisi olacağı ise merak konusu.

Etiketler:

Yorum Yap