Galatasaray Socios.com’a Katılan İlk Türk Kulübü Oldu

Galatasaray Socios.com’a Katılan İlk Türk Kulübü OlduTürkiye’nin en başarılı kulüplerinden Galatasaray, blockchain sektörüne adımını attı. Chiliz ile bir anlaşma imzalayan Galatasaray, Chiliz’in başarılı mobil uygulaması Socios.com’a katıldı.

Blockchain ve kripto para sektörleri artık futbol kulüplerinin vazgeçilmezi konumunda. Dünyanın önde gelen kulüpleri bu alanda faaliyet göstererek taraftarının ilgisini çekmeye çalışıyor. Galatasaray ile Socios.com arasındaki anlaşma da bu sebeple oldukça önemli.

Paris Saint-Germain, Juventus, West Ham United, AS Roma ve Atletico Madrid gibi Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin de kullandığı Socios.com, Galatasaray taraftarlarına “Taraftar Token’ı” olarak bilinen dijital varlıklara sahip olma seçeneği sunacak, Galatasaray ile daha yoğun etkileşime girme ve daha yakın olma imkanı Türkiye’de bir ilk olacak. Galatasaray taraftarları, Socios.com aracılığıyla yapılacak taraftar oylamalarına katılarak Galatasaray ilgili kararlarda söz sahibi olma imkanı yakalayacak.

Ne Kadar Çok Token O Kadar Etki

Socios.com üzerinden taraftar tokenleri satın alarak Galatasaray kulübünün alacağı kararlarla ilgili söz sahibi olabileceksiniz. Bir kişinin ne kadar fazla tokeni varsa o kadar kararlara etkisi olacak. Ayrıca site içinden token almak içiz CHZ kripto parası da kullanılabilecek.

Dorukhan Acar ve Alexandre Dreyfurs Açıklamalarda Bulundular

Galatasaray cephesinden anlaşma ile ilgili Dorukhan Acar açıklamalarda bulundu. “Galatasaray olarak Socios.com projesine katılmaktan ve bu heyecanlı yolculuğa başlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yeni iş birliği taraftar etkileşimi ve küresel taraftar kitlemize erişimimiz açısından bizim için yeni bir fırsatlar dünyası yaratacak olmakla birlikte dijital dönüşüm stratejimizin de bir diğer önemli kilometre taşı olacak.”

Socios.com CEO’su Alexandre Dreyfurs da anlaşmanın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin dijital yatkınlığının yüksek olduğunu biliyoruz. Bu yılın başlarında yayınlanan bir Statista raporuna* göre Türkiye, kriptopara birimleri dahil olmak üzere dijital inovasyonları ilk benimseyen ülkelerden biri. Ayrıca, Türkiye’deki futbol taraftarlarının da dünyanın en coşkulu taraftarları arasında olduğunu biliyoruz. Ürünümüz Türk halkının bu iki tutkusunu bir araya getiriyor. Türk futbol dünyasının devi Galatasaray’la iş ortaklığına giderek milyonlarca taraftarına Taraftar Tokenları sunmaktan mutluluk duymaktayız. Bu ortaklık, kriptopara birimlerini ve Chiliz’i tüm dünyadaki milyonlarca taraftarın kullanımına sunmak yönünde atılmış dev bir adımı daha temsil etmektedir.”

Etiketler:

Yorum Yap