BTCTürk Yeni Malatyaspor’un İsim Sponsoru Oldu

BTCTürk Yeni Malatyaspor’un İsim Sponsoru OlduFutbol kulüpleriyle anlaşmalar imzalayarak dikkat çeken Türkiye’nin en büyük kripto para borsası BTCTürk, en büyük sponsorluk anlaşmasını Yeni Malatyaspor ile imzaladı. Yeni Malatyaspor’un isim sponsoru olan BTCTürk’ün kulübe yaklaşık 7.5 Milyon TL vereceği belirtildi.

Süper Lig’de maçların başlamasıyla birçok maçta reklamları görülen BTCTürk, futbol ile iç içe olmayı ve futbolun nimetlerinden yararlanmayı seviyor. Geçtiğimiz günlerde de en ilgi çekici anlaşmalarına imza atmayı başardılar. Yeni Malatyaspor’un isim sponsoru olan BTCTürk, bu anlaşmayla birlikte kulübe de 7.5 Milyon TL verecek.

Hürriyet Gazetesi’nden Ceyhun Kuburlu’nun haberine göre; taraflar arasında imzalanan anlaşma kapsamında Yeni Malatyaspor, 1 yıl için 7.5 milyon liraya yakın bir parayı kasasına koyacak. Ayrıca anlaşma süresince kulübün yeni adı ise BTCTurk Yeni Malatyaspor olacak.

Kripto Paralara Özel Anlaşmalar Devam Edebilir

Henüz anlaşmadan kazanılacak miktar dışında anlaşmanın detayları kamuoyuyla paylaşılmadı. Diğer yandan Avrupa’da kripto para sektörüyle anlaşma imzalayan kulüplerin hemen hemen tamamı kripto para içerikli ürünler geliştiriyor ve kripto paraları hayatın her alanına entegre etmeye çalışıyor.

Kripto paralarla resmi ürün satın alma, kripto para ile maç bileti satın alma, kripto para ödüllü etkinlikler düzenleme ve daha nicelerine bu tür anlaşmalarda denk geliyoruz. Yeni Malatyaspor ile BTCTürk arasındaki bu anlaşmanın da resmiyet kazanması durumunda benzer durumları görebileceğimizi tahmin ediyoruz.

Kripto Para ile Oyuncu Transferi

Türkiye, kripto para sektörüne ilgi ile yaklaşan ülkelerden biri. Özellikle Bitcoin’in değerinin arttığı 2017 yılından bu yana ilgi ile karşılanan kripto para sektörü, hayatın her alanına, özellikle de spor dünyasına entegre olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de, dünyanın ilk Bitcoin ödemeli transferi gerçekleşmiş, Harunustaspor isimli bir amatör spor takımı, 22 yaşındaki futbolcusu Ömer Faruk Kıroğlu’yu 2.000 TL + 0.0524 Bitcoin karşılığında başka bir spor kulübüne satmıştı.

Yeni anlaşma ile ses getirmeyi amaçlayan BTCTürk, geçtiğimiz haftalarda NEO kripto parasını da borsaya dahil etmişti. Yeniliklerine devam etmesi beklenen BTCTürk’ün spor sektörüne de yatırım yapmayı sürdüreceği düşünülüyor.

Etiketler:

Yorum Yap