Bayebit Hizmetlerini Sonlandırıyor

Bayebit Hizmetlerini SonlandırıyorTürkiye’nin yeni kripto para borsalarından Bayebit, hizmetlerini sonlandırma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde hack saldırısına maruz kalan sitenin birkaç hafta içinde kapanması bekleniyor.

Kripto para sektörünün artık vazgeçilmezi haline gelen hack saldırıları zaman zaman dünyanın en büyük kripto para borsalarını dahi etkiliyor. Birkaç ay önce Binance benzer bir sorun ile karşılaşmış ve bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmuştu. Diğer yandan ne yazık ki her kripto para borsasının altyapısı Binance kadar güçlü değil ve herhangi bir saldırıda ciddi manada gelecekleri tehdit altına girebiliyor. Bayebit de bu kripto para borsalarından biri olduğunu geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile bir bakıma kanıtladı.

10 Ağustos’taki Hack Saldırısından Kurtulamadılar

Bayebit, 2018 yılının son döneminde piyasaya giriş yapan ve birkaç aydır sorunsuz bir şekilde işlem göre kripto para borsalarından biri. Sorunsuz yoluna devam eden site, 10 Ağustos günü bir hack saldırısına maruz kaldı. Site, birkaç gün dirense bile kendisini bir açıklama ile kullanıcılarını bilgilendirmek zorunda hissetti.

Yapılan açıklama Bayebit’in kapanacağı yönündeydi. Bununla birlikte şirket ne kadar kayba uğradığını açıklamadı. Diğer yandan kullanıcılarının hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğinin garantisini verdi.

”Tüm Üyelerimizin Zararı Karşılanacak”

Bayebit’in yaptığı açıklamada şirketin ne zaman hizmetine son vereceği de yer almıyor. Bununla birlikte birkaç gün içinde ödemelerin tamamının yapılacağı kullanıcılarla paylaşıldı. Şirketin yaptığı açıklama şu şekilde:

“10.08.2019 GÜNÜ SAAT 13:00 SIRALARINDA BORSAMIZ KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER VEYA KİŞİLERCE HACKLENMİŞ OLUP SİZ DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN BİR KISMININ HESABI ZARARA UĞRATILMIŞTIR.

BU NEDENLE ŞİRKETİMİZ BORSACILIK FAALİYETLERİNE SON VERMİŞTİR. ZARARA UĞRATILAN ÜYELERİMİZİN TÜM MAL VARLIKLARI ŞİRKETİMİZCE KARŞILANMIŞ OLUP HİÇBİR ÜYEMİZ MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR.

BORSAMIZDA ALIM-SATIM TAHTALARI KAPALIDIR.

ÜYELERİMİZ COİN/TL VARLIKLARINI 17.08.2019 TARİHİNE KADAR ÇEKEBİLİRİLER. SİZ DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN COİN/TL ÇEKİM TALİMATLARI DETAYLI KONTROLLERDEN SONRA ONAYLANACAĞINDAN GECİKMELER YAŞANABİLİR.

KREDİ KARTI İLE KRİPTO PARA ALIM İŞLEMLERİ DEVAM ETMEKTEDİR.

YAPILAN BU KÖTÜ NİYETLİ SALDIRI NEDENİ İLE İLGİLİ YASAL SÜREÇ BAŞLATILMIŞ OLUP, 9 AYDIR FAALİYETİNİ SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ BORSA İŞLEMLERİ SÜRECİNDE BİZİMLE OLAN TÜM ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ .

YİNE BELİRTMEK İSTERİZ Kİ; HİÇBİR ÜYEMİZ MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR. ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

SAYGILARIMIZLA”

Etiketler:

Yorum Yap