Amazon Blockchain Yatırımlarına Devam Ediyor

Amazon Blockchain Yatırımlarına Devam EdiyorGeçtiğimiz haftalarda kripto para sektörü ile iç içe olacağının sinyallerini veren Amazon, kripto para sektörüyle ilgili yeniliklerine devam ediyor. Şirketin resmi LinkedIN hesabından yayımlanan bir iş ilanında Blockchain konusunda bilgi sahibi yazılım mühendisi aradığı belirtildi. Bu da bu alanda yatırımların devam edeceğini gözler önüne serdi.

Dünyanın en büyük şirketleri arasında gösterilen Amozon, kripto para sektörüne çok uzak kalmadı. Aylardır bu alanda birçok yenilik yapan ve sektörü benimseyen Amazon, bu alandaki işlerini geliştirmek için bir iş ilanı verdi. Colarado’daki Amazon ofisinde çalışmak üzere bir yazılım mühendisi arayan şirket, bu mühendisin Blockchain konusundan bilgi sahibi olmasını şart koştu.

Yeni Datalar Blockchain’de Saklanacak

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan haberlerde, Amazon’un bundan sonraki dönemde dev reklam datalarını, Blockchain üzerindeki bir defter ile kayıt altına almak istediği ifade edilirken, ilgili rol için ise bu iş ilanının açıldığı açıklandı.

Tüm bu büyük veri setini Blockchain üzerine alarak hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmeyi hesaplayan dev firmanın, bu alanda işe alacağı kişiyi ise özenle seçeceği ifade edildi. Amazon yönetiminin, bu işi çok büyük ve önemli bir sürecin, kritik bir parçası olarak gördüğü de iddia edilen detaylar arasında yer aldı.

Ethereum ile Yatırım Dönemi Başlamıştı

Amazon’un kripto para sektöründeki ilk adımı aranan yazılım mühendisi değildi. Geçtiğimiz haftalarda Ethereum ile yatırım dönemini başlatmıştı. Bu sayede daha pratik bir şekilde yatırım kabul etmeye başlayan Amazon’un ilerleyen dönemlerde de benzer yeniliklere imza atması bekleniyor. Bakalım, bu açılan iş ilanı ile birlikte Amazon, son dönemde yaptığı Blockchain atılımını bir adım daha ileri taşımayı başarabilecek mi? Bu konu ile ilgili yaşanacak olan potansiyel gelişmeler, daha şimdiden büyük bir merakla beklenmeye başlandı.

Hemen hemen her sektörün kapılarını açtığı kripto paraların ilerleyen yıllarda ülkemizde de önemli kuruluşlar tarafından kullanılacağı tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap