Amazon Ethereum ile Ödeme Kabul Etmeye Başladı

Amazon Ethereum ile Ödeme Kabul Etmeye BaşladıDünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon, Ethereum ile ödeme kabul etmeye başladı. Artık Ethereum ile Amazon’dan alışveriş yapma şansına sahip olacaksınız.

Kripto paraların etkinliğinin her geçen gün arttığı biliniyor. Birçok alanda aktif olarak kullanılan kripto paraların en popüler olanlarından biri de Ethereum. Bu ilgi çekici kripto para Ethereum, artık Amazon sitesinde kullanılabilecek.

Yeni uzantı Plazma Cash tarafından desteklenecek ve Ethereum ağının genellikle yapabileceklerinin ötesindeki işlemleri hızlandırmak için zincir dışı işleme kullanacak. Şirket konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

“Geleneksel Ethereum tabanlı platformlar, ortalama olarak, çalışan bir finansal ekosistem için gerekenden çok daha az saniyede 20 işlem gerçekleştirecek şekilde üretiliyor. Karşılaştırma yapıldığında Amazon, saniyede 300 işlem gerçekleştiriyor ve bu tipik olarak uyumsuz hale getiriyor dijital para birimini. Opporty’nin Plazma Cash’i ile CLIC Teknolojisi artık sistem üzerindeki yükleri azaltırken işlem hızlarını çarpıcı bir şekilde hızlandırabilir. Saniyede Visa ve Mastercard’ınkinden daha fazla işlem yapabilir.”

”Gelecek İki Endüstriyi Birleştiriyoruz”

CLIC Teknolojisi ve Opporty arasında gerçekleştirilen bu ortaklıkla birlikte Ethereum’un yakın zaman içinde Amazon kullanıcılarıyla buluşması bekleniyor. Kısa sürede yatırım yapmak ve neredeyse hiçbir bilgi girmenize gerek kalmadan satın alma işlemini gerçekleştirmek için önemli bir adım atılacak. CLIC Teknolojisi’nden bu anlaşmayla ilgili açıklama Roman Bond’dan geldi. Anlaşmanın heyecan verici olduğunu söyleyen Bond şu ifadeleri kullandı:

“Kripto para birimini e-ticaret pazarına getirmek, gelecek nesil iki endüstrinin birleşmesidir… Bu proje üzerinde Opporty ile birlikte çalışmaktan ve onlarla birlikte başka pek çok iddialı projeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

Ethereum’un Amazon’da kullanılacak olması hem e-ticaret hem de kripto para sektörü için oldukça önemli bir adım. Önümüzdeki haftalarda benzer şirketlerin kripto para sektörüyle işbirliği yapması ve alışveriş yapılacak sitelerde kripto paraların geçerli olması bekleniyor. Ethereum ile başlayan bu sürecin diğer kripto paralara da sıçrayabileceği tahmin edilmekte.

Etiketler:

Yorum Yap