Japonya Polisi Kripto Para Hırsızlarını Tutuklayamıyor

Japonya Polisi Kripto Para Hırsızlarını TutuklayamıyorKripto para hırsızlığının yoğun yaşandığı ülkelerden Japonya’da polis teşkilatı geçtiğimiz günlerde bir rapor yayımladı. 2018 yılında toplam 610 Milyon Dolar’lık kripto para hırsızlığının yaşandığının açıklandığı bu raporda tek bir tutuklamanın dahi olmaması dikkat çekti.

Kripto paraların değerinin artması ve bu para biriminin her geçen gün biraz daha popüler olması hırsızlık faaliyetlerinin de aynı oranda artmasına sebep oluyor. Bu hırsızlık girişimlerinin yaşandığı ülkelerin başında da Japonya geliyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan raporda 2018 yılında toplam 610 Milyon Dolar’lık kripto para çalındığı açıklandı. 169 hırsızlık girişiminde tek bir tutuklama bile yaşanmadı. Bu da kripto para hırsızlarının yakalanmasının zor olduğunu gözler önüne serdi.

Saldırılar Rusya, Çin ve ABD Merkezli

Kripto para hırsızlığının yoğun bir şekilde yaşandığı Japonya’da gerçekleşen bu siber saldırıların kaynağı da açıklandı. Japonya polisinin yayımladığı raporda bu saldırıların %20.8’inin Rusya merkezli olduğu belirtildi. Rus hackerları takip eden grup ise Çinliler. Japonya’daki şirketlere ve bireylere siber saldırı düzenleyenlerin %14.1’i Çinli. Saldırıların %12.8’i ise ABD merkezli.

Her Geçen Yıl Daha Fazla Saldırı Oluyor

Japon polisi raporunda belirttiği 169 başarılı saldırıdan hiçbirinin failini tutuklayamadı. 2017 yılında da benzer bir rapor yayınlayan polis kuvvetleri, 2018 yılında önceki yıla kıyasla sadece 20 daha fazla kripto para hırsızlık olayı tespit etmiş. Çalınan ve hacklenen paraların yanı sıra olayların sayısı da düşünülünce, hiçbir suçlunun yakalanamamış olması gerçekten de korku verici.

Coinheck Saldırılardan Nasibini Almıştı

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında Coincheck isimli kripto para borsası hackerların 260.000 kullanıcıdan 58 milyar Japon yeni değerinde NEM tokeni çaldığını kabul etmişti. Coincheck ise bu olayın ardından el değiştirdi ve geçtiğimiz yılın Mart ayında kurbanların zararlarını karşılayıp, yeniden yola devam etme kararı aldı. Borsa 2018 yılının sonlarında hizmet vermek istediğini belirtti ve geçtiğimiz Ocak ayında Japonya’nın finansal regülatöründen kripto para işletmesi lisansı bile aldı.

Etiketler:

Yorum Yap