Hamas Kripto Paralar Aracılığıyla Yardım Talep Etti

Hamas Kripto Paralar Aracılığıyla Yardım Talep EttiFilistinli örgüt Hamas, kripto paralar aracılığıyla mali destek talep ettiğini açıkladı. ABD yaptırımlarından kaçmak için bu talepte bulunan Hamas, destekçilerine en kolay yardım yolunun Bitcoin ile gerçekleşebileceğini belirtti.

Kripto paraların takip edilemez olması bahis sektörü ile birlikte birçok grup ve kuruluşu bu yöntemi kullanmaya itiyor. Filistinli örgüt Hamas da aynı çözüm yolunu akılcı bulan gruplardan biri oldu. Hamas, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile kripto paralar aracılığıyla kendilerine yardım edilebileceğini ve bu sayede ABD ambargolarından kaçılabileceğini belirtti.

Gazze’yi kontrol eden Hamas, finansal izolasyon alanında faaliyet gösteriyor. ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülke yardım ve destekten vazgeçip Hamas’ı terör örgütü olarak ilan etti. 2017’de göreve başlayan Hamas liderleri İran’dan maddi destek alacakken gelen mali destek Swift üzerinden kesildi. Bu olaydan hemen sonra Hamas, İsrail’i fonlara erişimi durdurmakla suçladı.

Venezuela Benzer Bir Yönteme Başvurmuştu

ABD ambargosundan kaçmak amacıyla kripto paraları kullanmaya çalışan tek grup Hamas değil. Birçok ülke de bu şekilde ayakta kalmaya çalışıyor. Venezuela’nın 2015 yılında ortaya attığı Petro fikri de bununla paralel.

Petro adında bir kripto para çıkaran Venezuela, kurtuluşun bu parada olduğuna inanmıştı. Ancak toplum tarafından rağbet görmeyen ve çöp koin olarak adlandırılan Petro, Venezuela’ya pek de istediği sonucu vermemişti. Hamas’ın kripto para yardımı toplamaya çalışması da aslında bu sebeple çok büyük bir sürpriz değil.

Etiketler:

Yorum Yap