Hollanda’da Yeni Kripto Para Düzenlemesi Gündemde

Hollanda’da Yeni Kripto Para Düzenlemesi GündemdeHollanda, geçtiğimiz haftalarda kripto para sektöründe düzenlemeye gidileceğini açıkladı. Kara para aklama ile mücadele etmek isteyen Hollanda, kripto para şirketlerinin artık merkez bankasından bir lisans alması gerektiğini belirtti.

Kripto paralar, piyasaya sürüldüğünden bu yana birçok ülkeyi tedirgin ediyor. Birçok kripto paranın merkezinin olmaması ve bu yöntemlerin genellikle kara para aklamada kullanılması ülkelerin kripto paralar ile ilgili düzenleme yapmasını şart kılıyor. Hollanda da bu ülkelerden biri oldu.

Hollanda Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre artık kripto para sektöründe ülkede hizmet vermek isteyen şirketler, lisans almak zorundalar. Böylece olağan dışı işlemler rapor edilebilecek ve Hollanda’dan kripto para işletme lisansı alan şirketler müşterini tanı prensibine uymak zorunda olacaklar.

Amaç Kara Para Aklanmasının Önüne Geçmek

Yapılan düzenleme ile kripto para borsaları olağan dışı bir durumu Hollanda Merkez Bankası’na raporlayacaklar. Bu da kara para aklamanın önüne geçilmesini sağlayacak. En azından Hollanda’nın beklentisi bu yönde.

Bütün bunlarla birlikte ne kadar olağan dışı durum raporlanırsa raporlansın değişen bir şey olmayacağına inanılıyor. Hesabınıza bir anda 1 Milyon Dolar değerinde kripto para giren biri raporlanacak. Ancak incelemeler sonunda hiçbir şey ispat edilemeyecek. Sadece süreç uzayacağı için kara para aklamak isteyen biri, biraz zorlanmış olacak.

Özellikle takibi zor kripto paraları tercih eden kişilerin herhangi bir sorun yaşamayacağı bu düzenlemenin Hollanda’daki kripto para sektörüne nasıl etki edeceği merak konusu.

Etiketler:

Yorum Yap