Aytemiz Petrol’de Kripto Para ile Yakıt Alma Dönemi Başlıyor

Aytemiz Petrol’de Kripto Para ile Yakıt Alma Dönemi BaşlıyorAkaryakıt istasyonlarında self-servise geçerek dikkat çekmeyi başaran Aytemiz Petrol, önümüzdeki yıl kripto para ile akaryakıt alma dönemini başlatacağını açıkladı.

Türkiye’de kripto paraların kullanımı ne yazık ki çok da yaygın değil. Diğer yandan halen kripto para sektörünün gelişim göstermekte olan bir sektör olduğunu söyleyebiliriz. Son dönemdeki gelişmelerden en büyüğü ise Aytemiz Petrol’den geldi. Önümüzdeki yıl içinde kripto para ile akaryakıt satın alma dönemini başlatacağını açıklayan Aytemiz Petrol, self servise geçmesiyle bu ödeme planının önünün açıldığına inanıyor.

Self Servisi Kullananlar Daha Ucuz Akaryakıt Alacaklar

Birçok ülkede uygulanan self servis hizmetini de başlatacak olan Aytemiz Petrol, ilk etapta bu hizmet için kredi kartını kabul edecek. Daha sonra nakit ile de hizmet sunumu başlayacak. Aytemiz self servis uygulamasında bir yıl içerisinde Bitcoin ve kripto paraları kabul edebilecek bir noktaya gelinmesi planlanıyor. Otogaz dolumu eğitimi gerektiği için LPG’li araçlarında self servis hizmeti kullanılamayacak.

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, benzin ve dizel alımlarında self servis yakıt fiyatlarının standart fiyatlardan daha düşük olması gerektiğini söyledi. Aytemiz self servis hizmetini kullan araç sahipleri motorini 20 kuruş, benzinin litresini ise 15 kuruş indirimli satın alabilecek. Bu da 50 litrelik bir deponun yaklaşık 10 lira daha ucuza dolması anlamına geliyor.

Kripto Paranın Hayata Entegre Edilmesi Hızlanacak

Dünyanın birçok yerine kripto paralar artık hayatın her alanında geçerli. Bilet satın alırken, tiyatroya giderken veya bir büfeden alışveriş yaparken birçok ülkede kripto paraları kullanabiliyorsunuz. Türkiye’de ise ne yazık ki bu sayı sınırlı. Aytemiz Petrol’ün yaptığı bu hamlenin kripto para kullanımının yaygınlaşmasına da yardımcı olması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap