Tayland Borsası Kripto Para Ticaretine Başlıyor

Tayland BorsasıTayland Borsası, kripto para borsası olarak hizmet vermek için kollarını sıvadı. Lisans başvurusunda bulunan Tayland Borsası’nın ilerleyen aylarda kripto para borsası olarak da faaliyet göstermesi bekleniyor.

Birçok borsa sunduğu hizmetleri genişletmek amacıyla yeniliklere imza atıyor. Tayland Borsası da bu noktada kripto paraları hedefine aldı. Kripto para borsası da açmak için lisans başvurusunda bulunan Tayland Borsası, lisans başvurusu kabul edilirse kripto para ticaretinde de fark yaratacak.

Maliye Bakanlığı Lisans İşleminden Sorumlu

Tayland Borsası’nın kripto para borsası için yaptığı lisans başvurusu Maliye Bakanlığı tarafından inceleniyor. Süreç hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken birkaç ay içinde Tayland Borsası’nın lisans başvurusunun nihai sonuca ulaşacağı tahmin ediliyor.

Tayland Borsası yöneticilerinden Pattera Dilokrungthirapop konu ile ilgili açıklamalar yaptı:

“Menkul kıymet şirketleri SET’in bu başvuruyu yapmasını bekliyorlardı. Daha fazla yatırımcı dijital varlıklarla ilgilenmeye başladıkça bu piyasanın büyüyeceğini düşünüyoruz.”

Kripto Borsalarına Sayısı Artıyor

Tayland, kripto paralara önem veren bir ülke. Kripto paralara ilgi duyulan ülkede kripto para borsalarının sayısı da artış gösteriyor. Tayland’da dijital lisans almayı başaran ilk borsalardan biri olan Bitkub Group, Tayland Borsası’nın açmayı planladığı bu yeni borsayla işbirliği yapmayı planlıyor.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu bundan kısa bir süre önce bu lisans için yapılmış 7 başvurunun sonucunu açıkladı. Bu açıklamaya göre dört borsa onay alırken bir tanesi ret cevabı aldı. Geri kalan iki borsanın değerlendirme aşaması sürüyor.

Etiketler:

Yorum Yap