İsveç Merkez Bankası E-krona Satıcılarına Karşı Uyardı

İsveç Merkez Bankası Riksbankİsveç Merkez Bankası, e-krona kripto parasına geçiş konusunda önemli adımlar attı ama henüz resmi bir adım atmayan Riksbank, konu ile ilgili dolandırıcılık girişimlerinin bir hayli fazla olduğunu açıkladı.

İsveç, kendi resmi kripto parasını çıkarmak için girişimlerde bulunuyor. Birkaç ay içinde de bu e-krona’nın satışı başlayacak. Ancak henüz resmi bir adım atılmamasına rağmen Riksbank görünümündeki sosyal medya hesapları e-krona satışına başladılar. Riksbank da artan dolandırıcılık girişimleri sonrasında bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

”Belirli internet sitelerinde veya sosyal medya üzerinde, e-krona satın almanın mümkün olduğuna dair iddialar yer alıyor. Riksbank da, Riksbank adına bazı şirketler tarafından e-krona satımı ile ilgili arandığını ifade eden bireylerin şikayetlerini aldı”

Türkiye’de Durum Farklı Değil

İsveç’te artan dolandırıcılık girişimleri aslında Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları için çok da yabancı değil. E-devlet, Halkbank, Ziraat Bankası görünümündeki sosyal medya hesapları her hafta binlerce Türk Lirası’nı geri ödediğini iddia ediyor. Bu bahsi geçen hesaplarda kayıt oluşturduğunuzda da paranız çalınıyor.

Bu tip dolandırıcıların yakalanması aslında çok zor değil ama Türkiye de İsveç de şu an için bilgilendirme metinleriyle durumu idare ediyorlar. Kurumların daha dikkatli olması ve aynı dikkatin kullanıcılarda da bulunması gerekiyor. Bu sebeple özellikle sosyal medyadaki sponsorlu linklerden bir şey satın alırken çok daha dikkatli olmak zorundasınız.

Etiketler:

Yorum Yap