Mastercard ve VISA Kripto Para Şirketlerini Yüksek Risk Kategorisine Aldı

Mastercard ve VISA Kripto Para Şirketlerini Yüksek Risk Kategorisine AldıDünyanın en büyük iki ödeme devi Mastercard ve VISA, kripto para ve ICO’ları yüksek risk kategorisine aldığını duyurdu.

Türkiye’de birçok bahis sitesinde geçerli olan Mastercard ve VISA, kripto para borsalarının da vazgeçilmezi. Diğer yandan bu iki kuruluş 12 Ekim günü yaptıkları açıklamayla kripto paraları yüksek risk kategorisine aldığını duyurdu. Bu tarihten itibaren ICO’lar ve kripto paralar yüksek riskli menkul kıymetler kategorisinde yer alacak.

MasterCard’a Göre Bazı Kripto Paralar Önemsiz

Mastercard ve VISA’nın aldığı bu karar ile birlikte kripto para borsalarının ödeme kabul etme noktasında zorlanacağı belirtildi. Mastercard CEO’su Ajaypal Banga ise kripto paraların bir bölümünün önemsiz olduğunu ve bu kripto paralarda Mastercard kullanılmayacağını dile getirdi. Banga’ya göre devlet veya herhangi bir otorite tarafından desteklenmeyen kripto paraların tamamı önemsiz.

Kripto Para Borsaları Banka Havalesine Kaldılar

Yapılan değişiklikle birlikte kripto para borsalarının büyük bir bölümü sadece Banka Havalesine kaldılar. Mastercard ve VISA’nın yeni yönetmeliklerindeki maddeleri yerine getirmeyen kripto para borsaları artık VISA ve Mastercard ile ödeme kabul edemeyecekler. Diğer yandan bu kripto para borsalarının büyük bir bölümü kullanıcılarına detaylı bir açıklama da yaptı ve artık Mastercard ile VISA’nın geçerli olmayacağını kullanıcılarıyla paylaştı.

Diğer yandan bu hamlenin kripto para borsalarının güvenilirliğini test etmek için de önemli olduğu düşünülüyor. MasterCard ve VISA’yı para yatırma listesine ekleyebilen kripto para borsaları belli yükümlülüklerini yerine getirmiş ve güvenilir olduğunu ispat etmiş durumda olacaklar. Bu yeni hamleden kripto para borsalarının nasıl etkileneceğini kavramak için biraz daha zamana ihtiyaç var.

Etiketler:

Yorum Yap