Google Bitcoin Reklam Yasağını Kaldırıyor

Google Bitcoin aramasıDünya devi Google, reklam politikasında güncellemeye gidiyor. Ekim ayında yapılacak güncelleme ile birlikte geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan kripto para reklam yasağı da tarihe gömülecek.

Google, geçtiğimiz aylarda dolandırıcılık faaliyetlerinin artması sebebiyle kripto para reklamlarına yer vermemeyi tercih etmişti. Reklam politikasında sık sık değişikliklere imza atan şirket, Ekim ayında bir değişiklik daha yapacağını duyurdu. Bu değişiklikle birlikte kripto para projeleri Google’da tanıtılabilecek.

Google yaptığı açıklamayla birlikte konuya netlik kazandırdı. “Reklam verenlerin, reklamlarının sunulacağı belirli bir ülke için Google ile sertifikalandırılması gerekecektir. Politikalar Ekim ayında yürürlüğe girdiğinde, reklam verenler sertifikasyon başvurusunda bulunabilecekler” şeklinde bir açıklama yayımlayan Google, böylece Mart ayındaki kripto para yasağını iptal etmiş oldu.

Facebook da Kripto Reklam Yasağını Kaldırmıştı

Kripto para sektörünün büyümesiyle birlikte ilk olarak yasaklar gündeme gelmişti. Kripto para reklamlarını yasaklayan ilk şirket, geçtiğimiz aylarda Facebook olmuştu. 2018 yılının başında yasaklarla dikkat çeken Facebook, Haziran ayında ise bu yasakları kaldırdığını duyurmuştu. Bununla birlikte platformda halen ICO reklam yasakları devam ediyor.

Dolandırıcılık faaliyetlerinin en fazla olduğu Twitter’da da benzer bir durum söz konusuydu. Şirket, kripto para reklamlarını yasaklamış, daha sonrasında ise belli sınırlamalarla reklamları serbest bırakmıştı.

Google’ın henüz tam olarak reklam yasağını ne boyutta kaldıracağı bilinmiyor. Bununla birlikte Mart ayındaki katı yasakların ortadan kalkacağı kesinleşti. Bu reklam yasağının kalkmasının sektörü biraz daha hareketlendireceği tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap