Sosyal Medya Üzerinden Bitcoin Dolandırıcılığı

john mcafee twitter hesabıSosyal medya dolandırıcılığın ilk adresi olmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden ünlü isimlerin hesaplarını kopyalayan kişiler Bitcoin yatırımcılarını ağına düşürmeye çalışıyor.

Sadece Türkiye’de değil dünyanın hemen hemen her yerinde dolandırıcılık faaliyetleri devam ediyor. Sahte hesaplar üzerinden başlayan dolandırıcılık faaliyetleri, geçtiğimiz günlerde kripto para sektörüne sıçradı. John McAfee profil resmini kullanan dolandırıcılar, yasal Bitcoin ve benzeri gibi bir site açarak kişilerin Bitcoin cüzdanlarını ele geçirmeye çalıştılar.

Sosyal Medya Üzerinden Dolandırıcılık Çok Kolay

Sosyal medyanın büyük artıları olduğu gibi ciddi sorunları da mevcut. Halen tam olarak güven vermeyen sosyal medyada bu sebeple dolandırıcılık girişimlerinde bulunmak son derece kolay.

İlk olarak bir Twitter hesabı açılıyor. Daha sonrasında bu heap ünlü bir Bitcoin yatırımcısının ismini alıyor. John McAfee de bu konuda iyi bir örnek. Daha sonra Twitter’a reklam veriliyor ve bu sayfa her kullanıcının timelineına düşüyor. Bunu araştırmadan direkt olarak paylaşılan linke tıklayan kişiler de dolandırılıyor.

Benzer Olaylar Türkiye’deki Bankalarda Görülüyor

Bitcoin hesapları üzerinden dolandırıcılık girişimlerinde bulunanların Türkiye versiyonu da mevcut. Sosyal medyada Garanti Bankası, Denizbank ve benzerleri üzerinden hesaplar açılıyor. Birkaç resmi hesap RT edilerek daha güvenilir bir imaj yaratılıyor. Daha sonrasında yine Twitter’a 1.000 TL geri ödeme ve benzeri tarzlarda reklamlar veriliyor. Sonuç yine hüsran.

Bu tip hesaplar ile karşılaşıldığında şikayet etmek dışında yapılabilecek bir şey yok. Eğer hata yapıp bu şekilde dolandırılırsanız da resmi yerlere başvurabilirsiniz. Ancak paranızı geri alma şansınız son derece düşük…

Etiketler:

Yorum Yap