Tahtakale’de İlk Bitcoin Dükkanı Açıldı

tahtakale bitcoin dükkanı haberi ntvSerbest Piyasanın nabzının attığı Tahtakale’de Türkiye’nin ilk Kripto para dükkanı açıldı. Müşterileri arasında ev hanımlarının da olduğunu belirten dükkan sahibi, kripto para ile ilgili bilgi edinmek isteyenlere alış ve satışlarda aracılık ederek yardımcı olmayı amaçladıklarını anlattı.

NTV’nin haberine göre, Yeni açılan kripto para bürosunun sorumlusu Uğur Hakan Çakan; “İlk amacımız burada kripto parayla ilgili bilgisi olmayan insanlara bilgi vermek. Bizim pozisyonumuz satışa ve alışa aracılık etmek. Bunun üzerinden bir aracılık komisyonu alıyoruz. Bu aracılık komisyonu da şu anda yüzde 3 civarında.” diyerek açıklamada bulundu.

ALTIN GÜNÜ OUT BİTCOİN GÜNÜ İN

Çakan ev hanımlarının da Bitcoin‘e büyük ilgi gösterdiğini hatta altın günü gibi Bitcoin günü yapmayı düşündüklerini aktardı. Çakan, “Bir teyzemiz geldi ve Bitcoin’le ilgili gün yapmak istediklerini söylediler. Türk yaklaşımı tamamen. Biz de zaten bunu istiyorduk. O insanlara ulaşmayı amaçlıyorduk.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Vatandaşları değersiz metalden imal edilen sembolik Bitcoin madeni paralarına karşı uyaran Çakan, “Bu fiziksel Bitcoin’leri sanki gerçek Bitcoin’miş gibi binlerce dolara satmaya çalışanlar var. Bu konuda dikkatli olmalarını rica ediyorum.” diyerek dolandırıcılara da dikkat çekti.

Etiketler:

Yorum Yap