Filistin ve Venezuela Petro ile İkili Fon Oluşturuyor

kripto para birimi petroVenezuela ve Filistin, geçtiğimiz haftalarda Petro ile devletler arası ikili bir fon oluşturma konusunda anlaştı. 20 milyon Petro ile bu fonu oluşturan iki devlet, bu fon sayesinde teknolojik ve endüstriyel girişimlere imza atmayı umut ediyor.

Venezuela’nın resmi kripto parası olan Petro, son dönemde gündemden düşmüyor. İlk olarak Donald Trump’ın bu kripto parayı tanımamasıyla gündem olan Petro’nun amacı Venezuela’ya yeni bir kaynak oluşturmak. Birçok otorite ise Petro’nun amacına ulaşmasının kolay olmadığını düşünüyor. Bütün bunlarla birlikte Venezuela Petro’yu da içeren birtakım anlaşmalar imzalamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda Venezuela ve Filistin 1.2 Milyar Dolar değerindeki Petro ile bir fon oluşturmaya karar verdi. Anlaşma, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile Filistin lideri Mahmud Abbas arasında Caracas’ta düzenlenen bir toplantı ile resmileşti.

Amaç Teknolojik ve Endüstriyel Girişimleri Finanse Etmek

Yeni fon ile birlikte iki ülkenin teknolojik birkaç hamle yapacağını ve bu tür girişimleri arttıracağı tahmin ediliyor. Petro ile oluşturulan bu fonun amacı da iki ülkenin bu girişimlerini finanse etmek.

Nicolas Maduro fonun ne amaçla oluşturulduğunu şu şekilde kamuoyuyla paylaştı: “Halkımızın teknolojik ilerlemesi için Filistin’in Venezuela’ya kripto para birimimiz olan Petro aracılığıyla yatırım yapmaya başlamasını ve iki ülke arasında bir ikili fon oluşturmayı önerdik.”

Venezuela ile Filistin arasında bankacılık, ticaret gibi alanlarda işbirliğini güçlendirmek için bir iş konseyi de kuruldu.

Petro Gold Çalışmaları Devam Ediyor

Venezuela hükümeti kripto para çalışmalarını Petro ile sınırlandırmadı. Kaynağı ülkedeki altın rezervleri olacak bir kripto paranın daha yakın zamanda piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Bu kripto paranın ismi de Petro Gold olacak. Petro Gold’un ne zaman piyasaya sürüleceği, işlevinin ne olacağı ve daha birçok sorunun cevabı henüz verilmiş değil.

Etiketler:

Yorum Yap