Kripto Para Borsaları Sektörün En Çok Kazananları Oldular

Kripto Para Borsaları Sektörün En Çok Kazananları OldularÖzellikle Bitcoin’in son derece popüler olmasının ardından birçok insan bu sektöre giriş yapmaya karar verdi. Uzun vadede zararın çok düşük ihtimal olarak görüldüğü kripto para piyasasının en çok kazananları kripto para borsaları oldu. İlk 10 kripto para borsasının günlük 10 Milyon doların üzerinde kazandığı belirtildi.

Yapılan araştırmalar sonrasında kripto para borsalarının günlük milyonlarca dolar kazandığı ortaya çıktı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance ve Upbit, günlük ortalama 3 Milyon Dolar kazanıyorlar. Bu da yılda yaklaşık 1 Milyar Dolar anlamına geliyor.

Komisyonlar sayesinde büyük miktarlar kazanan bu şirketlerin en fazla kazananı Binance. Bu şirketi günlük 3 Milyon Dolar kazançla Upbit izliyor. Huobi, Bittrex ve OKex bu iki şirketi takip eden şirketler. Türkiye’de ise yapılan araştırmalar sonrasında en çok kazanan şirketin BTC Türk olduğu ortaya çıktı.

D.A Davidson & CO analisti Gil Laura konuyla ilgili şunları söyledi: “Borsalar şu anda sektörde en büyük kazananlardır. Çünkü insanların bu büyüyen sektörde işlem yapmasına ve katılmasına izin veriyorlar. Ortada büyük bir sektör ve yatırımlar var. Bu sektörden yüz milyonlarca dolar hatta yılda milyarlarca dolar kazanılması beni şaşırtmıyor.”

Binance’nin bu başarısının müşteri memnuniyetinden kaynaklandığı belirtiliyor. İşlemlerin son derece kısa sürmesi, birçok kripto para yatırımcısını Binance’ye yönlendiriyor. Sorun yaşandığı, birçok insanın siteye ulaşamadığı dönemde bile çözüm odaklı çalıştılar ve bu sorunları kısa sürede çözmeyi başardılar. Bu istatistiklerde dikkat çeken diğer bir durum ise en çok kazanan kripto para borsalarının birçoğunun Asya merkezli olması.

Etiketler:

Yorum Yap